U OVIM DELOVIMA SRBIJE OČEKUJU SE KIŠA I SNEG: Evo kakvo nas vreme čeka za vikend

U Srbiji će ujutro biti oblačno i maglovito, a tokom dana malo toplije, sa sunčanim intervalima u zapadnoj i centralnoj Srbiji, kao i u delovima Vojvodine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura biće od minus jedan do četiri, najviša dnevna od sedam do 11 stepeni Celzijusa. Kiša se predviđa tokom noći na severu i zapadu, kao i ponegde u centralnim krajevima, a sneg u brdsko-planinskim predelima jugozapadne Srbije, dok će vetar biti u skretanju na severozapadni.

U Beogradu će posle oblačnog, ponegde i maglovitog jutra, očekuje razvedravanje i toplije vreme sa sunčanim intervalima. Vetar će biti slab južni i jugoistočni vetar.

Jutarnja temperatura biće od nula do tri, a najviša dnevna oko 10 stepeni Celzijusa, piše Kurir. Uveče i tokom noći očekuje se naoblačenje, pred jutro slaba kiša, dok će vetar biti u skretanju na jugozapadni.

Očekivane biometeorološke prilike povolјno će uticati na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima.

Vreme narednih dana

subotu prolazno naoblačenje sa kišom povremeno se premešta od severa ka jugu Srbije. Na planinama iznad 800 mnv će padati sneg, a na severu Vojvodine se razvedrava tokom prepodneva, a popodne u većem delu severne Srbije. Vetar slab zapadni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 4°C, a maksimalna od 3°C u Užicu gde je moguća susnežica do 9°C na severu Vojvodine. Uveče Suvo. Temperatura u 22h od 2°C do 5°C.

nedelju suvo sa sunčanim intervalima i toplije od proseka. U ponedeljak utorak toplo za ovo doba godine uz naoblačenje sa prolaznom kišom između ponedeljka i utorka. Počeće da duva umeren do pojačan južni i jugoistočni vetar.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare