KONAČNA ODLUKA SUDA! Smanjena kazna vozaču koji je bez dozvole, neregistrovanim BMW usmrtio ženu na Mirijevskom bulevaru

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je kaznu za pola godine Denisu Konstantinoviću (23) i pravosnažno ga osudio na tri godine zatvora, jer je automobilom izazvao nesreću u kojoj je na Mirijevskom bulevaru 17. novembra 2021. nastradala Zlata Živković (64). Konstantinović je osuđen zbog izvršenja teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a u obrazloženju Apelacionog suda navodi se da mu je kazna smanjena jer prvostepeni sud nije dovoljno cenio olakšavajuće okolnosti.

– U pogledu odluke o krivičnoj sankciji, pravilno je prvostepeni sud od olakšavajućih okolnosti na stranih okrivljenog uzeo u obzir potpuno priznanje navoda optužbe, njegove porodične prilike i starosnu dob, te izraženo kajanje zbog posledica, a od otežavajućih okolnosti pravilno je našao da je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita i dozvole, da je višestruko prekršajno kažnjavan zbog vožnje neregistrovanog vozila i vožnje bez dozvole. Medutim, Apelacioni sud nalazi da prvostepeni sud olakšavajucim okolnostima na strani okrivljenog nije dao dovoljan značaj, dok je otežavajućim okolnostima dao preveliki značaj – navodi se u konačnoj odluci suda.

Njemu je potvrđena mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od pet godina.

Inače, suprug Zlate Živković bio je u neposrednoj blizini kada se tragedija dogodila, pošto su krenuli zajedno u šetnju ali je ona zastala da svrati u prodavnicu.

Podsetimo, teška nesreća se dogodila kada je Konstantinović neregistrovanim BMW-om, bez vozačke dozvole, pri brzini ne manjoj od 82 kilometara na sat, na deonici na kojoj je brzina dozvoljena 50 kilometara na sat, izgubio kontrolu nad automobilom. BMW se, kako je utvrđeno, zaneo, skrenuo u levu stranu i prešao preko središnje u suprotnu traku i udario u Zlatu Ž. koja je bila na trotaru, kao i u metalni stub ulične rasvete koji je odvaljen.

Automobil za čijim je volanom bio, ni tada se nije zaustavio, već je udario u betonski zid i metalnu ogradu pored puta, odbio se i ponovo vratio na ulicu gde se zaustavio na udaljenosti od 35 metara od mesta na kom je izleteo automobilom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare