FUDBALERI PARTIZANA RADE PUNOM PAROM I PORUČUJU: NIJE BILO POVRAĆANJA, JOŠ UVEK!

Čarter letom iz Beograda za Antaliju, fudbaleri Partizana otišli su na drugi deo priprema, gde će ostati do 28. januara

O tome kako je tekao prvi deo trenažnog procesa u Beogradu, koliko su se promenili zahteva šefa Gordana Petrića i da li će crno-beli zaista biti i jači i bolji u novoj polusezoni pričali su Svetozar Marković, Siniša Saničanin i Marko Živković.

 Marko Živković je prokomentarisao dugu pauzu. 

 U ranijem periodu odmor nam je trajao malo manje od mesec dana. Nije bilo lako vratiti se svim aktivnostima. Što se tiče forme, navikli smo da budemo u tonusu i svako od nas je trenirao individualno u pauzi, tako da smo došli delimično spremni – rekao je Živković, a nadovezao se Saničanin!

– Nikad duža pauza, a možda i nikad duže pripreme, za razliku od nekih prethodnih. Svi smo profesionalci, tako da se vidi na treninzima da smo radili i za vreme pauze, da smo bili aktivni, što je veoma bitno, jer nam je zato bilo lakše da „uđemo“ u pripreme. Iskreno, teško podnosimo ovaj bazični deo, ali smo završili sa tim, a u Antaliji nas čeka lepši deo priprema kada su i utakmice.

Svetozar Marković smatra da su svi igrači sada sveži. 

– Sigurno je da smo se lepo odmorili i došli sveži na početak priprema. Imali smo nešto više od mesec dana pauze, tako da smo stigli da se odmorimo, ali i da malo treniramo i dođemo spremni i odmorni.

Šef stručnog štaba Gordan Petrić u intervjuima ističe da insistira na porodičnoj atmosferi, na tome da se provoditviše vremena sa svojim porodicama, a da onda i sa jednim treningom dnevno, maksimalno motivisani, ulaze u ovaj trenažni proces.

– Šef to stalno ponavlja – da igramo za sebe i za svoje porodice. Kad smo išli na pauzu, rekao je da provedemo vreme sa porodicom i prijateljima i da se vratimo srećni na pripreme – rekao je Marko Živković.

Novina na Teleoptiku je trenažno „brdo“, koje zna da bude i veoma naporno, a evo šta igrači crno-belih kažu o tome.

– Imamo na nekoliko dana trening na tom čuvenom „brdu“. Nije bilo povraćanja još uvek, a nadam se da neće ni biti. Naši kondicioni treneri doziraju sve kako treba, tako da je sve u najboljem redu – kaže Saničanin, a Svetozar Marković poruluje:

– Dosta ekipa u dobrim ligama i klubovima tako trenira, tako da će i nama značiti i pomoći da se što bolje spremimo i da napredujemo.

Crno-beli u Turskoj ostaju 16 dana gde će odigrati 5 kontrolnih utakmica. Među rivalima su i CSKA iz Moskve i Austrija iz Beča. 

 Veoma je je važno da imamo dobre rivale na pripremama, to će nam biti neka vrste lične ocena, da vidimo gde smo. Bolje da igramo sa jakim rivalima, pa čak da ne bude rezultat u prvom planu, mada je u Partizanu to gotovo nemoguće. Tamo ćemo se videti i sa Sašom Zdjelarom, što će nam svima biti izuzetno drago – kaže Siniša Saničanin  

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare