ČUMIĆ NIJE ODBIO PIKSIJA, SAMO JE ZAMOLIO DA NE IGRA ZA SRBIJU: Stevan Stojanović objašnjava šta je uradio fudbaler Vojvodine

Nikola Čumić nije odbio poziv selektora Dragana Stojkovića Piksija, niti da igra za reprezentaciju Srbije.

Ovo u izjavi za Kurir tvrdi sportski direktornacionalnog srpskog fudbalskog tima Stevan Stojanović. On kaže da je problem samo u terminologiji, jer Nikola Čumić (24) nije „odbio“, samo je „zamolio“ da ne putuje sa reprezentacijom zbog kluba.

– Moram da kažem da Nikola Čumić, fudbaler Vojvodine, nije odbio poziv selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića. Jednostavno, momak se uredno javio u Savez, razgovarao sa selektorom i zamolio ga da ga oslobodi obaveza puta u Ameriku. Objasnio je da želi da odradi pripremni ciklus sa klubom, jer u poslednje tri godine nije odradio zimske pripreme – rekao je za Kurir Stevan Stojanović i dodao:

– Naravno, Piksi kao normalan čovek izašao je momku u susret. Isti je slučaj bio i sa fudbalerima Crvene zvezde i Partizana. Niko od te šestorice momaka nije odbio poziv selektora, da igra za reprezentaciju svoje zemlje. Srbija se ne odbija. Jednostavno, klubovi su zatražili da njihove fudbalere oslobodimo obaveza jer im je mnogo važno da odrade zimske pripreme, zbog obaveza u Superligi na proleće, kao i Evropi. Naravno, da smo im izašli u susret. Posebno, što ovaj termin u kojem igramo prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom SAD nije u termunu FIFA, pa samim tim ni klubovi nisu u obavezi da puste svoje igrače.

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće protiv Amerike 26. januara u Los Anđelesu, a utakmica će po našem vremenu početi u 4.00 ujutro.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare