TRAŽILI OTKUP OD MAJKE ZA MRTVOG SINA Nasilnik iz Niša partnerki slomio dva pršljena, a kao maloletnik učestvovao u otmici i dečaka (15) koji je CIGLOM TUČEN DO SMRTI!


Nišlija A.S. (34) koji je uhapšen juče zbog sumnje da je pretukao svoju emotivnu partnerku (41) i naneo joj teške telesne povrede, u zatvoru je proveo 10 godina jer je kao maloletnik, sa svojih 16 godina, 2005.godine, učestvovao u otmici i ubistvu dečaka Miloša Krinića (15) iz Niša, saznaje “Blic”.

Za ovaj nezapamćeni zločin, 2006.godine osuđena su četvorica maloletnika kao i dvojica tada punoletnih saučesnika, koji su oglašeni krivim jer su učestvovali u otmici dečaka i njegovom svirepom mučenju do smrti, ili jer su znali za krivično delo a da ga nisu prijavili.

Na po 10 godina maloletničkog zatvora, što je bio maksimum koji se može izreći maloletnicima za to krivično delo, prvostepenom presudom Višeg suda u Nišu bili su osuđeni A.S., i njegov vršnjak D.S. (16). Na pet go­di­na i šest me­se­ci za­tvo­ra osu­đen je tada M. M. (19). zbog po­ma­ga­nja iz­vr­ši­o­cu po­sle iz­vr­še­nog kri­vič­nog de­la i iz­nu­de, dok je zbog ne­pri­ja­vlji­va­nje kri­vič­nog de­la i po­čo­ni­o­ca, na go­di­nu da­na za­tvo­ra osu­đen T. S. (18) a maloletnim N. Ž. (17) i O. Č. (17) izrečena je vas­pit­na me­ru pojačanog ro­di­telj­skog nad­zo­ra.

“Dijazepam” mu sipali u sok

Ka­ko je bilo rečeno, prilikom izricanja prvostepene presude u junu 2006.godine, D. S. i A. S. su oglašeni krivim da su 10. de­cem­bra 2005.godine is­pla­ni­ra­li da ot­mu Mi­lo­ša Krinića i od nje­go­vih ro­di­te­lja iz­nu­de no­vac. Dečaku su u tetrapak sa pola litra soka, stavili oko 20 tableta „dija­ze­pa­ma“ i da­li mu da po­pi­je kako bi ga lakše savladali. Odveli su ga u napušteni objekat “Sta­re ba­ruta­ne” gde su ga dvojica prvoosumnjičenih tu­kli ci­gla­ma, ru­ka­ma i dr­škom pi­što­lja. Omamljenog dečaka su potom obo­ri­li na ze­mlju, ve­za­li mu ru­ke li­si­ca­ma i za­tra­ži­li bro­je­ve te­le­fo­na nje­go­vih ro­di­te­lja kako bi od njih tražili otkup, znajući da je iz imućne porodice. Na­kon toga su na­sta­vi­li da ga tu­ku, dok nije preminuo od zadobijenih udaraca.

Tražili otkup od majke za mrtvog sina

Miroslav M. je bio oglašen krivim da je 11. decembra 2005.godine u više navrata pozivao porodicu pokojnog dečaka tvrdivši da je otet i od njih tražio je 15.000 evra na ime otkupa, iako je prethodno znao da Miloš nije živ! Majka otetog dečaka je pristala da plati novac, ali je tražila da se čuje prvo sa sinom, na šta joj je M.M. odgovorio da spava. Telo ubijenog dečaka je otkriveno ne­de­lju da­na ka­sni­je tako što su pro­la­zni­ci u ba­ru­ta­ni pro­na­šli una­ka­že­ni leš. Policija je tada saopštila da su osumnjičeni prodali mobilni telefon ubijenog dečaka i oduzete stvari, koje su kasnije pronađene u Nišu i Bujanovcu. U Nišavi su pronađene i lisice kojima je Miloš bio vezan. Prema tadašnjim navodima niške policije, u po­sled­njih dva­de­set go­di­na ni­je za­be­le­žen sli­čan zlo­čin u Ni­šu.

Pobegao pa uhapšen

Kako je “Blic” pisao, A.S. se sumnjiči da je juče popodne više puta rukama i nogama udarao svoju emotivnu četrdesetjednogodišnju partnerku i polomio joj dva pršljena, naneo više lakih telesnih povreda, a potom pobegao sa mesta događaja. Policija ga je ubrzo pronašla i uhapsila, a žena je sa teškim telesnim povredama zbrinuta u Univerzitetskom – kliničkom centru u Nišu.

-Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i izrečene su mu policijske hitne mere, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, saopštila je policija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare