OTAC RANJENOG SRPSKOG MLADIĆA MILOŠA STOJANOVIĆA: Neće nas oterati s Kosova – Plašim se za porodicu, ali ostajemo ovde 

Šokirani smo, nismo očekivali da će nas napasti na Badnji dan, kaže Zvonimir Stojanović iz Gotovuše, čijeg je sina Miloša (21) upucao šiptarski ekstremista Azem Kurtaj (33). Tom prilikom ranjen je i dečak Stefan Stojanović (11)

Naravno da se posle svega plašimo za svoju bezbednost, ali moramo dalje. Odavde, sa našeg Kosova, neće nas oterati. Samo se Bogu molimo da se ovo što su Albanci uradili na Badnji dan više nikada ne ponovi, prenosi informer.

Ovo je poručio Zvonimir Stojanović, otac Miloša Stojanovića (21), kojeg je 6. januara, na Badnji dan, ranio pripadnik takozvanih ‘kosovskih bezbednosnih snaga’ (KBS) Azem Kurtaj. Pored Miloša, Kurtaj je ranio i Stefana Stojanovića, jedanaestogodišnjeg dečaka, koji je sa Milošem, bratom od strica, nosio badnjak svojoj kući.

Bogu hvala!

I Bog je na Badnji dan umešao svoje prste, pa su Miloš i Stefan ostali živi
Zvonimir Stojanović 

10 minuta

Miloš Stojanović ranjen je u predelu šake i nakon skoro tri dana boravka u Kliničkom centru u Gračanici juče je pušten na kućno lečenje. U popodnevnim satima stigao je u svoj dom, u Gotovušu kod Štrpca.
– Miloševo stanje je sada stabilno i on će na redovna previjanja i lekarske kontrole ići u dom zdravlja u Štrpcu – rekao je njegov otac Zvonimir Stojanović, koji je, ističe, još u šoku zbog svega što se desilo.
– I dalje nam je teško… Kako vreme prolazi, tako nam kroz glavu prolaze scenariji šta je sve moglo da se desi, ali eto, Bogu hvala, nije. I Bog je na Badnji dan umešao svoje prste, pa su Miloš i Stefan ostali živi. Sad imamo samo jednu želju: da se ovako nešto više nikom ne desi – kaže Zvonimir, koji je tog Badnjeg jutra čekao Miloša da se vrati s badnjakom, koji je otišao da ubere sa malim bratom od strica Stefanom.
– Bio sam kod kuće, radio sam u dvorištu kada sam dobio poziv iz ambulante Štrpce. Rekli su mi da se nešto desilo i da bi trebalo da dođem, da je u pitanju moj sin. To je bilo najtežih i najdužih 10 minuta u mom životu, nisam znao šta me čeka tamo… Kad sam konačno stigao i video svoje dete i malog Stefana, bilo mi je malo lakše jer su bili živi – kaže Zvonimir.

Njegov bratanac Stefan Stojanović (11), koji je istog dana ranjen u predelu levog ramena, još uvek je na bolničkom lečenju u Gračanici.
Pripadniku KBS Azemu Kurtaju, koji je 6. januara pucao na Stefana i Miloša Stojanovića, određen je pritvor od 30 dana. Kurtaj je, prema informacijama sa terena, iz vozila u pokretu pucao na Stefana i Miloša u trenutku kad su njih dvojica zastala pored puta da se fotografišu s badnjakom.
Međutim, nakon prvih izjava u kojima su osudili ovog ekstremistu, Šiptari su vrlo brzo ‘promenili ploču’ i sada vode kampanju braneći Azema Kurtaja uz tvrdnje da su ga isprovocirali mali Stefan i Miloš i da je on u samoodbrani pucao na njih!?!

Prvo su kampanju poveli šiptarski mediji ubeđujući javnost da je Kurtaj bio primoran na takvu reakciju nakon što su mu Srbi s badnjacima prešli put (?!), a zatim je bivši oficir zločinačke OVK Seljim Krasnići oružani napad na srpskog dečaka i mladića nazvao ‘nameštaljkom Srpske liste’!!! Krasnići u svom saopštenju Azima Kurtaja, koji je pucao na Miloša i Stefana, naziva ‘mučenikov sin’, aludirajući na njegovog oca Danuša Kurtaja, pripadnika terorističke OVK, učesnika šiptarskog napada na Košare, koji je te 1999. godine i poginuo na Kosmetu.
– Na prvi pogled izgleda da je Srpska lista, na zahtev srpske zločinačke vlasti, namestila slučaj i našla povoljan trenutak da napadnu mučenikovog sina, koji tvrdi da je bio primoran da puca u samoodbrani i da nije imao nameru da bilo koga ubije ili rani, a još manje maloletnika! Ovo je hibridni rat koji Srbija i Rusija koriste da bi unele nemir i stvorile uslove za podelu teritorije i sabotiranje naše zemlje! – saopštio je Krasnići.

Milovan Drecun
Odbor za KiM


Pucanje na mladiće na Badnji dan, kao i drugih više od 300 etničkih napada za vreme vladavine Aljbina Kurtija, Kfor ne tumači kao ugrožavanje. Smatraju to odgovornošću ‘kosovske policije’ i ne reaguju.

Nema suza…


Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da albanski mediji pokušavaju da pokušaj ubistva srpskog dečaka i mladića predstave kao običnu slučajnost.
– Na Stefana i Miloša nije pucao prolaznik, već neko ko je deo kosovskih institucija, pripadnik KBS, i zbog toga mora da snosi posebnu odgovornost. Na Zvečanskoj tvrđavi Kurtijevi specijalci podižu dronove i slikaju se, provocirajući i izazivajući reakciju Srba. Ali nije povređen nijedan Albanac. A na napad Stefana i Miloša nije reagovao nijedan specijalni izaslanik. Za Srbe nema suza – poručio je Simić.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare