OTAC KOJI JE UBIO SINA MORA NA POSMATRANJE: Detalji istrage zločina koji je pre mesec dana potresao Suboticu!

Stravična porodična tragedija, koja se pre 28 dana dogodila u Subotici, kada je D. J. (50) ubio nožem svog sina M. J.(23), a pri tome suprugu M. J. (47) povredio, nanevši joj više udaraca, tokom praznike još više potresa porodicu, prijatelje i šokirane Subotičane.

Bol majke za izgubljenim sinom nikada neće uminuti, a kako prijatelji kažu, M. J. nikada neće zaboraviti kako je pokušala da odbrani sina od razjarenog oca, pa i sama završila u bolnici posle udaraca koje je zadobila.

– Ali, svaka fizička bol je mnogo manja od velike tuge i boli posle gubitka deteta. To se ne može zaboraviti, a posebno kada se radi o uzornoj osobi kakva je M. J. – kaže za Kurir poznanica ove porodice.

Naglašava i da je ubistvo rođenog deteta nemoguće i nezamislivo objasniti i da opravdanja nema.

– Sigurna sam da tako misle svi ljudi ove naše Subotice, koja je i danas u šoku, posle skoro mesec dana od porodične tragedije – kaže naša sagovornica.

D. J. je uhapšen 9. decembra 2022, a Više javno tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. J. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

– Zakon o krivičnom postupku propisuje da okrivljeni bira način na koji će da se brani, odnosno da li će izneti svoju odbranu ili će se braniti ćutanjem. Tokom istrage javnost je isključena iz postupka, a odgovor na pitanje da se spekulisalo u javnosti da li je vinovnik sociopatska ličnost će dati psihijatrijsko-psihološko veštačenje osumnjičenog, koje je određeno tokom istrage – saopšteno je za Kurir iz subotičkog Višeg javnog tužilaštva.

Podsetimo, nezvanično se tvrdi da se prilikom saslušanja vinovnik branio ćutanjem. Tragedija se dogodila 9. decembra, kada je sin M. J. došao u Suboticu iz grada u kom je živeo da poseti majku i oca.

– Sin je bio dobar dečko, a otac mu je imao nedavno saobraćajnu nesreću i ne znamo tačno kako je prošao tada. Spasao je život, ali poznanici kažu da je bio češće nervozan u poslednje vreme. Navodno su gledali fudbalsku utakmicu zajedno D. J. i njegov sin, kada je izbila svađa, pa je sin otišao iz kuće, a i majka za njima. Ali, kada se vratio kući kasnije, desilo se nešto najstrašnije. Otac ga je nasmrt izbo nožem. Nesrećna majka pokušala je da spase sina, ali je pomahnitali D. J. nasrnuo i na nju i pretukao je – podseća sagovornik Kurira.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare