SKROZ NEOČEKIVANA ODLUKA NADALA! Promena posle 15 godina!

Rafael Nadal će se vratiti na ATP Dubai, 15 godina nakon njegovog poslednjeg nastupa na turniru, saopštili su organizatori u ponedeljak.

To je veliko iznenađenje za javnost jer obično u to doba igra u Akapulku. On je Akapulko i osvojio četiri puta u karijeri, poslednji put prošle godine, poražen je u finalu 2017. 

Nadal je osvojio titulu u Dubaiju 2006. godine, pobedivši u finalu velikog rivala Rodžera Federera, a poslednji put se pojavio na turniru 2008. Od tada, Španac se etablirao kao jedan od najvećih igrača u istoriji, osvojivši rekordne 22 Grend slem titule. Trenutno je na drugom mestu na ATP listi. 

– Kao jedna od trenutno najprepoznatljivijih ličnosti u globalnom sportu i jedan od najodlikovanijih igrača koji su ikada krasili igru, mi smo apsolutno oduševljeni što možemo da poželimo dobrodošlicu Rafi nazad na ATP Dubai nakon 15 godina –  rekao je Kolm Meklaflin, izvršni potpredsednik i izvršni direktor ATP Dubai. 

– Poslednji put kada je Rafa igrao u Dubaiju, osvojio je tri grend slema u sezoni. Vraća se sa više grend slem titula nego bilo koji drugi igrač u istoriji – navodi turnir u najavi.  

Nadal se tri puta takmičio u Dubaiju, a debitovao je 2004. kada je stigao do četvrtfinala. Vratio se dve godine kasnije da osvoji titulu i sledeće godine da odbrani trofej, ali je izgubio u četvrtfinalu. Nadalov poslednji nastup u Dubaiju bio je 2008. godine, gde je ponovo stigao do četvrtfinala.

Ovaj 36-godišnjak, koji je trenutno u Australiji kako bi odbranio titulu na Australijan openu, uživao je u rekordnoj 2022. godini i uspesima, iako mu preti Novak. 

– Radujemo se jer nas čekaju još dve nedelje neverovatnog tenisa, sa elitnom postavom nekih od najboljih svetskih talenata – rekao je direktor turnira Salah Tahlak. 

– Poželeti dobrodošlicu Rafaelu Nadalu u Dubai posle toliko vremena donosi mi veliku radost i siguran sam da će navijači biti jednako uzbuđeni kao i ja što će ponovo videti Rafu kako se takmiči na turniru. 

Turnir u Dubaiju 2023. počinje WTA turnirom od 19. do 25. februara, nakon čega sledi ATP turnir od 27. februara do 5. marta. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare