JEVTIĆ: Bole pokušaji lažnog predstavljanja ranjavanja dece, puno je gneva u narodu!

Predsednik opštine Štrpce i potredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić najavio je da će se danas, u centru tog mesta, okupiti veliki broj Srba sa porukom onima čiji je posao da im osiguraju bezbednost i miran život, da je to poslednji trenutak da to i učine.

„Danas će biti održan protest u centru Štrpca, a na kome se očekuje da svi oni koji osuđuju, ne samo poslednji monstruozni čin, pokušaj ubistva dečaka i momka u Gotovuši, već sve što se decenijama dešava srpskom anrodu, i kroz šta prolaze Srbi na ovim prostorima. Očekuje se veliki broj Srba koji će jasno poručiti onima čiji je posao da nam osiguraju bezbednost i miran život da je poslednji trenutak da to i učine“, objasnio je Jevtić za TV Pink.

Ukazao je da su ranjeni Stefan i Miloš dobro, da im je preneo pozdrave predsednika Aleksandra Vučiha, kao i da se on u Hilandaru sa monasima molio za njihovo zdravlje.

„Oni su dobro i važno je da su oni živi. A atmosfera je teška u narodu jer je puno gneva zbog svega što se događa. Ljudi ni svoje praznike, najradosniji hrišćanski praznik Božić, ne mogu da provedu kako treba, već na ulicama, na protestima moraju da ukazuju na svu muku koja je zadesila naš narod na ovim prostorima“, kazao je Jevtić.

Istakao je da još više bole pokušaji lažnog prikazivanja tog događaja.

„Iako je tužilaštvo konstatovalo da se radi o pokušaju ubistva, neki govor o slučajnom ranjavanju. To još jedno pucanje u decu. To boli sve nas, ne samo porodicu“, podvukao je Jevtić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare