VELIKA TUGA Preminuo bivši fudbaler PSŽ-a i osvajač olimpijskog zlata

Modeste Embami, bivši fudbaler Kameruna i francuskih klubova PSŽ i Olimpik iz Marseja, preminuo je od posledica moždanog udara, prenose svetski mediji.

– Sa velikom tugom saznali smo vest o smrti našeg bivšeg igrača, klub upućuje iskreno saučešće njegovoj porodici i voljenima, ubrzo nakon smrti napisali su čelnici pariskog kluba, prenosi Sportal.

Mbami je bio poznati fudbaler u francuskom šampionatu i reprezentativac Kameruna. Karijeru je započeo 2000. godine igrajući za Sedan, a sa olimpijskom reprezentacijom Kameruna postao je olimpijski šampion u Sidneju. Njegov „zlatni gol“ eliminisao je Brazil u četvrtfinalu, nakon što je Ronaldinjo dao gol za „Selesao“. Odbio je ponudu da bude selektor nacionalnog tima 2019. godine.

Transfer u Pari Sen Žermen 2003. godine je omogućio njegov veliki igrački talenat, a u tom klubu osvojio je dva trofeja Kupa Francuske. Potom je igrao za Olimpik iz Marseja, Almeriju, Dalijan i Čančun u Kini, Al-Itihad u Saudijskoj Arabiji, Milionariose u Kolumbiji i završio karijeru 2015. u Avru, gde je i preminuo.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare