DETALJI TRAGEDIJE KOJA JE POTRESLA BEOGRAD NA BADNJE VEČE: Starija žena podletela pod autobus, točkovi dvaput prešli preko tela

Žena A. M. (70) poginula je na Badnje veče u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na Karaburmi u Beogradu, kada ju je najpre oborio autobus, a potom i točkovima prešao preko nje.

Nesreća se dogodila na okretnici autobusa u Ulici Salvadora Aljendea oko 17 sati, a za volanom autobusa bio je D. F. (72).

Dve verzije

– Na toj stanici se okreću tri linije gradskog prevoza, a ženu je udario autobus broj 25. Nekoliko trenutaka pre nesreće on je ušao na stanicu – kaže sagovornik Kurira.

Prema rečima očevidaca, postoje dve verzije ove saobraćajke.

– Prema prvoj, baka je pretrčavala ulicu ispred autobusa, koji je ulazio na okretnicu. Vozač nije stigao da zakoči i udario je ženu. Od siline udarca nesrećnica je pala pravo pod točkove. Prema drugoj verziji, A. M. se našla iza autobusa, koji je bio tek pristigao na stajalište. Navodno, nastradala je krenula da prelazi ulicu, ali je autobus u tom trenutku krenuo u rikverc i zadnjim točkovima prešao preko nje – objašnjava izvor Kurira i dodaje da će istragom, koju vodi Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, biti utvrđeno kako je tačno došlo do nesreće.

Očevici su za Kurir ispričali i da je scena posle udesa bila jeziva i veoma potresna.

– Krvi je bilo na sve strane. Čuli smo da je jauknula i dozivala pomoć kada su točkovi prvi put prešli preko nje, a nakon toga je nastao tajac. Nažalost, žena je bila mrtva na mestu, nije joj bilo spasa – kaže naš sagovornik i dodaje da su se ljudi odmah okupili oko A. M.

– Ležala je u lokvi krvi. Pozvali smo policiju i Hitnu pomoć, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Skida se video-nadzor

Uviđaj je trajao nekoliko sati, a saobraćaj je bio obustavljen.

– Istraga će utvrditi kako je došlo do teške nesreće sa smrtnim ishodom. Vozaču autobusa D. F. je urađen i alko-test, koji je pokazao da u trenutku nesreće nije bio pijan – kaže izvor iz istrage.

Iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva naveli su da će krivična prijava protiv D. F. biti podneta redovnim putem, što znači da njemu nije određen pritvor.

– Nakon što je dežurni tužilac obavio uviđaj, prikupio izjave i obezbedio materijalne dokaze, naloženo je da se podnese krivična prijava redovnim putem protiv vozača autobusa zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja – stoji u saopštenju nadležnog tužilaštva.

– U daljem toku postupka naloženo je da se uradi vanredni tehnički pregled vozila, kao i da se skine video-nadzor. Takođe, biće preduzete i ostale neophodne dokazne radnje u cilju utvrđivanja postojanja odgovornosti i eventualnog doprinosa preminule.

Živi u blizini 

Spremala se za Božić

Kako kažu očevici za Kurir, pretpostavlja se da je A. M. nastradala nedaleko od kuće.

– Starija žena, koja živi u ovom kraju, verovatno nije videla autobus ili je mislila da može pre njega da pretrči ulicu, što svi ovde rade jer nema pešačkog prelaza u zoni okretnice. Imala je u rukama kese, pa pretpostavljamo da se vraćala iz obližnjih marketa. Verovatno je išla u kupovinu jer se spremala za Božić – kaže jedan od meštana ovog kraja grada.

Vozač zanemeo 

Uhvatio se za glavu

Vozač autobusa D. F. je nakon nesreće bio vidno potresen i nije mogao da dođe sebi kad je video da je udario ženu.

– Ležala je nedaleko od točkova njegovog autobusa. On se uhvatio za glavu kad je video šta se desilo. Nije mogao da progovori – kaže jedan od očevidaca i dodaje da je čuo da vozač navodno nije ni video ženu koja mu je podletela pod točkove, već da mu je na to signalizirao jedan momak, koji je prišao autobusu i počeo da udara u vrata.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare