PETKOVIĆ POLOŽAJNIK KOD SOFRONIJEVIĆA IZ ZVEČANA: Nije slučajno jutros baš kod Srećka, evo koje mu je obećanje dao! (FOTO)

BEOGRAD – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković jutros je bio položajnik u domu Srećka Sofronijevića iz Zvečana koga su pripadnici specijalne jedinice Rosu ranili prilikom upada na sever u oktobru 2021. godine.

Petković je rekao da je još prilikom posete Sofronijeviću u bolnici, kada je bio ranjen, obećao da će ga posetiti i da mu je drago što je položajnik porodici Sofronijević.

Petar Petković

„Božićno jutro, po starom srpskom običaju sam iskoristio da polazim čestitu porodicu Sofronijević u Zvečanu i da im poželim sve najbolje, pre svega zdravlje, mir i berićet. Srećko Sofronijević je naš junak koji je pre godinu i po dana bio upucan od strane specijalaca Rosu koji su protivpravno upali na sever Kosova i Metohiji i rada je bio gotovo smrtno ranjen. Ja sa prilikom posete u bolnici u Beogradu obećao da ću doći i posetiti njegov dom. Ukazala se prilika da baš danas na Božić budem u njegovom domu i da mu budem položajnik. Srećko je odličan domaćin i na pravi način vaspitava svoju decu, a država Srbija je uz Srećka i njegovu porodicu kao i uz sve naše srpske porodice na Kosovu i Metohiju“, rekao je Petković koji je porodici Sofronijević preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Sofronijević je rekao da je za njega i za njegovu porodicu velika čast što je jedan državnik Republike Srbije njemu danas položajnik.

„Ovo je za nas posebna poseta, jedan državnik Srbije došao nam je kao položajnik da uveliča naš praznik i da bude sa nama u teškim trenucima. Zahvlajujem se predsedniku Aleksandru Vučiću, Kancelariji za KiM na svemu što čine za naš normalan život na Kosovu i Metohiju“, rekao je Sofronijević.

Sofronijević je istakao da ovu prilku koristi da poželi brz oporavak deci koja su juče ranjena u Gotovuši kod Štrpca.

„Želim brz oporavak deci iz Sirinićke župe, ja znam kako je kada je čovek ranjen kroz iste probleme sam i sam prošao. Želim im brz oporavak i da se brzo vrate svojim porodicama“, rekao je Sofronijević.

Sofronijević je poslao podršku i nedavno uhapšenim Srbima Miljanu Adžiću, Sladjanu Trajkoviću i Dejanu Pantiću kojima je poželeo snagu i istrajnost u svojoj pravednoj borbi uz ćelju d abrzo budu oslobođeni od izmišljenih optužbi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare