SUPRUGA UHAPŠENOG BIVŠEG POLICAJCA OČAJNA: Trajković dobio lekove posle 20 dana, imao tri intervencije

Uhapšeni bivši kosovski policajac Slađan Trajković tek juče je, nakon punih 20 dana pritvora, dobio neophodne lekove koje bi trebalo redovno da pije! U međuvremenu, pošto nije imao propisanu terapiju, urađene su mu čak tri intervencije u dve nedelje, kaže za Kurir njegova supruga Suzana Trajković.

Otkad je 15. decembra uhapšen zbog optužbe za dva navodna ratna zločina, supruga je juče uspela tek drugi put da ga vidi u zatvorskoj jedinici u Podujevu.

– On je tek juče ujutru dobio od nas sve potrebne tablete. Iako smo mu terapiju koju treba da uzima poslali odmah po privođenju, vratili su nam sve lekove, osim jednog, pa Slađan nije imao adekvatno lečenje. Tako mu se masno tkivo koje ima na glavi inficiralo i rađena mu je intervencija pre petnaestak dana, ne znam ni u kakvim uslovima… Veliku količinu gnoja su mu izvukli iz rane, ali to očigledno nije bilo dobro urađeno, pa mu se rana ubrzo opet inficirala i imao je još jednu intervenciju, pa još jednu – kaže očajna supruga.

Činjenica je da novogodišnji i božićni praznici Trajkovićevoj porodici dodatno stvaraju tugu.

– Prošla je Nova godina, sada ide Božić, a on je tamo sam i u uslovima kakvi su, pritom ga ovde kod kuće deca čekaju… Jako nam je teško svima… Sve se ovo dešava samo zato što smo Srbi, pa za nas ovde nema pravde. Eto, u 21. veku čovek nema ni pravo na propisanu lekarsku negu. Samo da sve ovo prođe… – poručuje Suzana Trajković za naš list.

Podsetimo, Slađan Trajković je uhapšen 16. decembra prošle godine u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici zbog sumnje da je učestvovao u ratnom zločinu. On je prethodno napustio tzv. kosovsku policiju zajedno sa ostalim kolegama.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare