OPASNE PSE PUŠTALI IZ KAVEZA DA ČUVAJU DVORIŠTE I KUĆU? Otkrivamo sve detalje JEZIVOG UBISTVA na Kosmaju! SVI SU UZNEMIRENI!

Nakon što su na Kosmaju, u ataru sela Velika Ivanča u sredu popodne tri psa nasmrt izujedala novinara Vladana Radosavljevića (62), a njegovu suprugu povredila, Kurir saznaje da je vlasnica pasa M.S. noću puštala pse iz boksa da slobodno šetaju kako bi joj čuvali kuću u izgradnji!

Kako smo saznali, ona i dok je boravila na Kosmaju psi nisu bili obezbeđeni. Na čuvanje ih je poverila komšinici V.M. dok je ona u Francuskoj, koja je juče uhapšena po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu.

Kako saznajemo, V. M. je osumnjičena za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti iz nehata.

– Vlasnik pasa rase staford, mešanac staforda i pitbula i krupan mešanac, je mladić A. S. koji se od septembra nalazi u zatvoru zbog narkotika. Otkako je uhapšen brigu o kerovima je preuzela njegova majka M. S., ali je ona trenutno u inostranstvu. Zbog toga je plaćala komšinicu V. M. da hrani i obilazi kerove koji su bili u boksu. Istraga će utvrditi kako su se tri psa kobnog dana našla van boksa – objašnjava sagovonrik Kurira.

V. M. je posle tragedije došla na lice mesta i uspela je da razjarene životinje vrati u boks.

– Mladi psi su u pitanju, nije se slično ništa dešavalo ranije da ja znam. A u ovoj ulici ima najmanje 10 pasa koji čuvaju vikendice – rekla je V. M. za Kurir pre nego što je uhapšena.

Kako nam je objasnila, ona je u sredu zatekla krvavog Radosavljevića i njegovu povređenu ženu.

– Kada su psi napali, Vladan je uspeo da telefonom pozove svoju ženu, a u međuvremenu sam i ja naišla. Uspela sam da sklonim pse – rekla nam je. Komšija koji je u sredu video jezivu scenu ispričao je da Radosavljeviću nije bilo spasa, a da je njegova supruga zapomagala.

– Ujeli su i nju, ona je kukala. I ona je bila povređena, imala je ujede na podlaktici, nadlaktici, kao i ugriz na leđima. Šta se desilo ja ne znam. Poznajem i Vladana, on je čovek šetao tu, imao je vikendicu. Da li je on čuo te kučiće kako laju, pa je počeo da beži, ne znam. Na mestu Vladanovog stradanja ostali su tragovi krvi, kao i njegove pocepane stvari – kaže komšija Zlatan Timotijević.

I dok on kaže da sa tim psima ranije nisu imali problema, te da tim krajem svakodnevno šetaju vikendaši, turisti, meštani, kao i deca, drugi žitelji ovog dela Kosmaja tvrde da su psi koji su rastrgli Radosavljevića i ranije napadali i da su poznati kao krvoločni.

Zora Mladenović tvrdi da su isti psi prošle godine napali njena dva sina od osam i 14 godina. Ona nam je ispričala da su tri kučeta pre nego sto ih je vlasnica M. S. odvela na Kosmaj, bila potpuno raspuštena i udaljena samo 300 metara od njene kuće.

– Prvo su mi u maju prošle godine napali mlađeg sina, on je imao lakše povrede, više ogrebotine i oguljotine, jer je reagovala komšinica koja je čula napad – kaze Zora i dodaje da tada nije prijavila policiji, ali je upozorila vlasnicu da bi zaštitila svoju decu.

– Drugi put, napali su mog statijeg sina u novembru prošle godine. On je prošao ozbiljnije, sedmi je razred, tada sam morala da reagujem – kaže naša sagovornica i dodaje da je više nego žalosno što je ovako nešto moralo da se desi.

– Ja sam sina tada odvela u dom zdravlja i doktorica je po službenoj dužnosti morala da reaguje i obavestila je policiju. Tada nam je rečeno i da Veterina Beograd može da reaguje samo ako pse pronađe na ulici. Vlasnica M. S. je u momentu drgog napada bila u Francuskoj, a kasnije je pse preselila na Kosmaj – kaže sagovornica.

Zora nam je objasnila da psi nisu dirali nikoga tamo, jer su bili tamo tek nekoliko meseci, ali briga o njima se nije promenila, bilo je nemara i dalje.

– Živim na selu, imam mnogo životinja, ali se o njima vodi adekvatna briga. To što se desilo nesrećnom čoveku i njegovoj ženi je užasno, žrtva je mogao biti bilo ko od nas i neko dete – zaključila je majka čija su deca preživela napad besnih pasa.

Prijatelj pokojnog Radosavljevića

Poznajem Vladu 20 godina, bili smo kućni prijatelji Milan Savkić, prijatelj pokojnog Vladana Radosavljevića, kaže za Kurir da ga je poznavao 20 godina i da je jako potresen zbog svega što se dogodilo.

– Mogu reći bio mi je kućni prijatelj, preko 20 godina se znamo, dolazio je i u moj restoran ovde. Ni jedan vikend nije propustio da ne dođe ovde. Imali smo baš lepih trenutaka. Jako mi je žao, izjavljujem saučešće njegovoj porodici. Strašno je što je Vlada tako stradao – kaže Milan i dodaje da vlasnike pasa ne poznaje, ali da je čuo razne priče.

Budimir Grubić: Psi bili naučeni da kidišu na ljude

Budimir Grubić, direktor JKP Veterina Beograd, rekao je i da su jasna pravila držanja ovakvih pasa.

– Neophodan je povodac kada izlaze takvi psi na javne površine, kao i zaštitna korpa Takvog psa ne mogu da vode osobe mlađe od 18 godina, a pogotovo ne nejake osobe – istakao je Grubić gostujući na RTS i dodao da je ovo sedmi slučaj od početka 2022. godine. On kaže da treba sačekati dok se ne utvrdi pod kojim okolnostima se desio ovaj incident.

– Psi su bili naučeni da kidišu na ljude. Reč je o vlasničkim psima, jer su svi bili jasno obeleženi. Oni su trenutno smešteni u Veterini Beograd – rekao je Grubić.

VJT u Beogradu – Jedan krivični postupak već u toku

Kako je juče saoštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, oni su dali nalog mladenovačkom Osnovnom javnom tužilaštvu da V. M. odredi zadržavanje do 48 sati.

– V. M. je bila zadužena da u Velikoj Ivanči, u dvorištu kuće M. S. koja boravi u inostranstvu, hrani tri psa. Inače, protiv M. S. je već u toku krivični postupak pred mladenovačkim tužilaštvom, jer su isti psi, kako se sumnja, 1. novembra 2021. napali dete u selu kod Sopota – naveli su iz VJT.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare