NE POSTOJI SAVRŠEN ZLOČIN! Suđenje decenije 2022. konačno dobilo epilog: ZORAN MARJANOVIĆ JE OSUĐEN za ubistvo supruge!

U julu ove godine, posle šest godina dugog suđenja, Zoran Marjanović osuđen je na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva supruge Jelene Marjanović, pevačice „Granda“ koju je, kako se navodi u presudi, ubio na svirep i podmukao način u aprilu 2016. godine. Time je stavljena tačka na slučaj koji je godiama bio u žiži javnosti.

Presuda Marjanoviću napisana je na 698 stranica, a sudija Jelena Škulić pročitala je tog 22. jula u sudnici Višeg suda u Beogradu obrazloženje presude i navela da nije bio u pitanju savršen zločin.

– Sud stoji pri čvrstom uverenju i sa svim činjeničnim dokazima da je Zoran Marjanović kriv i osuđujemo ga na 40 godina. Nesumnjivo je da je Zoran Marjanović na svirep i podmukao način ubio svoju suprugu pevačicu Jelenu Marjanović, pri čemu je bio svestan svog zločina – rekla je ona u detaljnom obrazloženju presude, a takođe, ona je navela i da je ubica imao jake emocije prema žrtvi.

U opširnoj presudi u koju je Kurir imao uvid sudsko veće je detaljno analiziralo sve izvedene dokaze tokom postupka koji je trajao četiri godine.

– Da je u trenutku napada na Jelenu Marjanović bilo bilo koga drugog u blizini, nesumnjivo je da bi ona vikala i dozivala pomoć, te bi samim tim bila primećena, kako od strane surpuga, optuženog Zorana Marjanovića, koji bi mogao da je čuje i pomogne joj u trenutku životne ugroženosti – navodi se u presudi, koju je potpisala sudija Jelena Škulić .

Deo presude odnosi se i na analizu različitih iskaza koje su članovi Zoranove porodice dali o njihovim međusobnim odnosima, u odnosu na svedočenja Jeleninih prijatelja i porodice.

– U pogledu iskaza Vere Vukomanović, sud je imao u vidu da se radi o osobi koja je vrlo bliska porodici Marjanović i samom optuženom, kog je odgajala. Ona praktično, kako je objasnila, živi kod njih i u suštini je član porodice. Vera je odnos sa Jelenom opisala rečima „ma super, ma super, mislim, fantastičan, kako da kažem super“ – piše u presudi i dodaje se:

– Nasuprot tome, osobe bliske Jeleni, Teodora Krsmanović, tekta Ljubica Marković, zatim Nora Radić Karleuša, Zorica Gemović su navele da im se ona žalila da u „porodici više ne može da izdrži“ – dodaje se u presudi Višeg suda u Beogradu.

Blato

U obrazloženju presude kojom je Marjanović osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva žene, navodi se da je on imao dovoljno vremena da se reši tragova zločina. Kao jedan od ključnih dokaza navode se njegove oprane patike, ali i crna jakna, koja nikada nije pronađena!

Kako se navodi, na slikama koje su mediji snimili u noći potrage za Jelenom vidi se Zoran u blatnjavim patikama, koje su, kada ih je sutradan policija oduzela, bile čiste.

– Patike optuženog na dan Jeleninog ubistva poseduju znatnu količinu blata i prašine, naročito u predelu đona s bočnih strana i naročito u predelu đona sa zadnjih strana, a što nije stanje ovih patika sutradan, kada ih je policija oduzela – navodi se u presudi u koju je Kurir imao uvid.

Apelacija

Zoran Marjanović nikada nije priznao ovaj zločin i sve vreme tvrdi da je nevin. Njegova odbrana uložila je žalbu na prvostepenu presudu, a još se očekuje odluka Apelacionog suda koji će ovu presudu potvrditi ili suđenje vratiti na sam početak.

Marjanović je, kako je Kurir pisao, još dok je čekao premestaj u CZ, u SUP-u 29. novembar sve vreme plakao i na momente zapomagao.

– Ljudi, šta mi se ovo dešava?! Ovo su mi sve namestili! – vikao je očajnički Marjanović.

Tajna

Zoran je osuđen, ali je Jelena u grob odnela jednu tajnu koja nikad neće biti demistifikovana.

Posle stričeve sahrane, Jelena je imala čudan razgovor sa svojom strinom.

Upravo je strina o tome govorila posle Jeleninog ubistva.

„Prošle godine, posle sahrane mog muža, pričale smo u kolima. Na moj komentar da sam ja sledeća, odgovorila mi je: ‘Nisi ti, ja sam“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare