Policajac ubio dve devojčice: Prebrzo vozio, prošao kroz crveno dok je jurio provalnika

Dve čirlidersice iz srednje škole iz Baton Ruža u Luizijani, poginule su u saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao policajac. On je vozio veoma brzo jer je jurio za osumnjičenim koji je upao u kuću.

Megi Dan (17) i Kerolajn Gil (15) poginule su u nesreći u subotu uveče.

Liam Dan, Megin brat, koji je takođe bio u vozilu u trenutku nesreće, je u kritičnom stanju, navodi People.

Liamu će biti potrebne operacije – pošto je zadobio prelo butne kosti, levog zgloba i frakturu lobanje, piše Telegraf.

Policajac Dejvid Kotron (42) uhapšen je i sada se suočava sa dve optužnice za ubistvo iz nehata i ranjavanje iz nehata, navodi WBRZ. Ostaje nejasno da li je angažovao advokata da govori u njegovo ime.

Prema rečima okružnog tužioca, policajac je na administrativnom odsustvu. Tužilac je rekao da „postoji mnogo pitanja na koja treba odgovoriti u vezi sa njegovom brzinom i čistim nemarom“.

„Neoprostivo je da ova deca nisu mogla da započnu Novu godinu, ali prvo ćemo pratiti činjenice“, rekao je on za WBRZ.

„Jednostavno ne mogu da shvatim zašto je vozio tom brzinom u potrazi za ovim vozilom. Ovaj policajac se suočava sa ozbiljnim problemima. Ako uključuje dovođenje ljudskog života u opasnost, zaustavite prokletu poteru. Jednostavno nije vredno rizika“, dodao je on.

Prema navodima vlasti, do nesreće je došlo dok je policajac jurio Tikela Zandersa. Zanders je priveden nakon što se njegovo vozilo zaustavilo i sada se suočava sa optužbama za napad na kuću i krađu vozila, navode mediji.

Direktor srednje škole u ​​Brusliju Volt Lemoin rekao je u saopštenju da su gubici „dalekosežni u našoj školskoj zajednici jer Megina majka Erin Martin i sestra Tori Hil rade u našoj školi“.

Kerolajnina starija sestra je na završnoj godini i ima mlađu braću i sestre u tom školskom sistemu, dodao je.

Navijački tim je napisao na Fejsbuku:

„Dok oplakujemo tragičnu smrt Megi Dan i Kerolajn Gil, molimo vas da njihove porodice, prijatelje i školsku zajednicu zadržite u svojim mislima i molitvama. Njihov entuzijazam i blistavi osmesi će nedostajati više nego što se može zamisliti“, rekao je tim.

Prema WBRZ-u, policajac je vozio brzinom od 138 km/h i nije kočio pre sudara. Agencija je izvestila da su svedoci rekli da je prošao kroz crveno svetlo, koje je bilo crveno oko 20 sekundi pre nego što je stigao do raskrsnice.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare