„ZIMSKO PROLEĆE JE OPASNO PO ZDRAVLJE“ Dr Milutinović: Naš organizam je zbunjen, ako ne želite komplikacije PRIMENITE OVO

Dr Saša Milutinović iz hitne pomoći Niš, objasnio je koje su glavne opasnosti po zdravlje prolećnih temperatura u ovo doba godine.

– Dnevne oscilacije temperature budu od 10 do 12 stepeni i takva pomeranja mogu da zbune naš organizam. Pre svega javljaju se simptomi poput glavobolje, promena u krvnom pritisku, malaksalosti i otežanog disanja. Najviše problema imaju hronični bolesnici, pogotovo oni sa astmom i psihijatrijski bolesnici. Savet njima je da pre svega uzimaju redovnu terapiju – rekao je dr Milutinović za Kurir TV.

Za ljude koji su zdravi doktor je objasnio kako preventivno reagovati na zdravstvene probleme.

– Savet pacijentima koji su zadravi jeste da koriste pre svega vitaminske preparate, ali ne u preteranoj meri. Mislim pre svaga na vitam D i vitamin C.Vitamin D u prevelikoj količini može da bude toksičan. Pojačanje imunog sistema je u ovom periodu od izuzetnog značaja. Virusi postoje dva do tri dana, neotporni su na UV zračenja, tako da se preporučuje stalno provetravanje i redovno pranje ruku.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare