MINISTARSTVO ODBRANE RUSIJE PRIZNALO: U raketnom napadu na Makajevku poginula 63 vojnika! Od 6 lansiranih 4 rakete pogodile školu!

Oružane snage Ukrajine napale su punkt privremenog razmeštanja ruske vojske u rejonu Makejevke u DNR, pri čemu su poginule 63 osobe, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Precizira se da je granatiranje izvedeno iz višecevnog raketnog sistema HIMARS. Ukrajinska vojska je ispalila šest projektila, od kojih su dve oborene, prenosi Kurir.

Usled uništavanja privremenog mesta razmeštanja od strane četiri projektila sa visokoeksplozivnom bojevom glavom, poginula su 63 ruska vojnika“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo odbrane je obećalo da će pružiti svu neophodnu pomoć i podršku porodicama i prijateljima žrtava.

S druge strane na ruskim telegram kanalima se već prenosi vest da glavnu krivicu za stradanje ruskih vojnika snosi komandant puka pukovnik Roman Enikev jer nije preselio jednicu u skladu sa situacijom na frontu nego je izvršio naređenje pretpostavljenih. Takođe spominje se da krivicu za napad snosi i prekomerna upotreba telefona i rad ukrajinskih agenata na terenu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare