U 7 DANA 3 ISKLIZNUĆA VAGONA SA ŠINA: Ministar dao železnicama rok od 10 dana da preduzmu VANREDNE MERE, EVO ŠTA MORAJU DA URADE

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić naložio je JP „Infrastruktura železnica Srbije“ vanredne preglede „problematičnih deonica“ pruga.

– Infrastruktura ima rok od 10 dana da izvrši preglede, sačini izveštaj i predloži neophodne mere. To se posebno odnosi na deonice na kojima se, zbog lošeg stanja mreže, vozi sporo – rekao je Vesić za televiziju Prva.

Kako je naveo, izveštaj je tražio poslevesti da se u Srbiji dogodilo i treće iskliznuće vagona iz šina za sedam dana.

– Nažalost, u srpske železnice do 2015. godine skoro da ništa nije ulagano i sada plaćamo cenu decenijskog zapostavljanja infrastrukture. Do 2015. godine u obnovu železničke infrastrukture ulagano je između 10-15 miliona evra godišnje. Samo ove godine u izgradnju novih i obnovu starih pruga uložili smo skoro 400 miliona evra – rekao je Vesić.

Po njegovoj oceni, biće potrebne godine da se „uz ovaj tempo ulaganja“ obnove postojeće pruge.

Istakao je da nije zadovoljan stanjem u železničkim preduzećima, pre svega u „Infrastrukturi“ i „Srbija Kargo“, te će predložiti konkretne mere i promene.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare