NOVOGODIŠNJE OBRAĆANJE VLADIMIRA PUTINA Otadžbina je naša sveta dužnost prema našim precima i potomcima! Isitna je na našoj strani

Predsednik Vladimir Putin uputio je novogodišnje obraćanje Rusima. Šef države se građanima obratio ne u pozadini Kremlja, kao i obično, već u pozadini vojnika koji učestvuju u specijalnoj operaciji u Ukrajini.

On je prošlu 2022 godinu nazvao godinom ključnih događaja koji postavljaju temelje za budućnost kako za Rusiju, tako i za ceo svet, godinu ispunjenu nemirima i strepnjama.

„Ali, naš višenacionalni narod, kakav je bio u svim teškim epohama ruske istorije, pokazao je hrabrost i dostojanstvo. Rečju i delom podržao je branioce Otadžbine. Naše vojnike i oficire. Svi učesnici specijalne vojne operacije,“ rekao je predsednik, prenosi Kurir.

On je naglasio da je istina na strani Rusije koja štiti svoj narod na svojim istorijskim teritorijama.

„Zajedno gradimo. I stvaramo. Glavna stvar je sudbina Rusije. Odbrana Otadžbine je naša sveta dužnost prema našim precima i potomcima“, dodao je ruski šef države.

Zapadne elite su godinama uveravale Rusiju u miroljubive namere, uključujući i Donbas, ali su u stvari podržavale neonaciste i pripremale se za agresiju. Sada o tome otvoreno govore, a narod Ukrajine se koristi da cepa i oslabi našu zemlju, nastavio je predsednik.

„Nikada nikome nismo dozvolili i nećemo dozvoliti da to uradi“, rekao je Putin.

On je zahvalio učesnicima specijalne operacije na hrabrosti i hrabrosti i izrazio uverenje da će Rusija prevazići sve teškoće i održati zemlju velikom i nezavisnom.

„Uvek smo znali, a danas smo ponovo uvereni da suverena, nezavisna, sigurna budućnost Rusije zavisi samo od nas. Od naše snage i volje“, zaključio je predsednik.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare