3 MISTERIJE NESTANKA MATEJA PERIŠA: Splićanin je neke tajne zauvek odneo sa sobom u grob!

Matej Periš (27), Splićanin čiji su nestanak i smrt ujedinili region, pre godinu dana krenuo je u provod sa prijateljima u Beograd i u noći pred doček Nove godine nestao bez traga, a njegova smrt i dalje je obavijena velom misterije.

Za njim je odmah sledeći dan počela potraga, ronioci su prečešljali Savu, a policijski službenici pregledali stotine sati video-materijala ne bi li rekonstruisali kretanje Splićanina u noći nestanka. Zahvaljujući upravo snimcima sa sigurnosnih kamera utvrđena je ruta njegovog kretanja.

U noći između 30. i 31. decembra 2021. Matej je sam u majici kratkih rukava izašao iz kluba „Gotik“. Kamera ga je snimika u 1.43 sati kako izlazi iz pravca Beton hale, trči Karađorđevom ulicom, pa zatim ide na Savsku promenadu gde je snimljen oko 1.47 sati gde trči ka Beogradu na vodi.

U narednih nekoliko snimaka koji su skinuti sa nadzornih kamera vidi se kako mladić nakon toga u Karađordevoj ulici ispod Brankovog mosta na raskrsnici zaustavlja taksi vozilo i pokušava da uđe u auto. Kako ne uspeva da uđe u taksi, nastavlja da trči, a u 2.51 se približava vodi. Zatim se u vodi vidi kako nešto pluta.

Mesecima ga danonoćno tražili

Šta se dogodilo mladom čoveku bila je misterija skoro četiri meseca, a potraga za sve to vreme nije prekidana.

Za Matejem je tragala policija, građani, dobrovoljna društva. Svi su se pitali šta mu se dogodili i nadali se da će se pojaviti živ i zdrav.

Nažalost potraga je tragično okončana 18. maja, kada su mornari ugledali telo kako pluta pored brodova u Dunavi kod Ade Huje. Ubrzo je postalo jasno da je reč o nestalom Splićaninu.

Obdukcija je pokazala da na telu nema povreda, te da on nije žrtva nasilja. Rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo alkohola, amfetamina i kokaina u organizmu mladića.

Ipak tri misterije u ovom slučaju i dalje ostaju i čini se da nikada neće biti razjašnjene.

– Niko ne zna zbog čega je Matej izašao iz kluba sam, u majici kratkih rukava i gde se zaputio. Zbog čega je trčao ulicama Beograda i zbog čega je na kraju ušao u reku, da li slučajno ili namerno – kaže naš izvor. i dodaje da je Matej od izlaska iz kluba do ulaska u reku bio sam, da je sam trčao, niko ga nije jurio, niti je sa bilo kim imao komunikaciju.

– Jedino je komunicirao sa taksistom u čije je vozilo pokušao da uđe. To je trajalo kratko i iz tog razgovora se ništa nije moglo zaključiti – podseća izvor.

Posle nestanka mladića iz Splita, pojavile su se razne teorije zavere i verzije njegovog nestanka. Od toga da ga je neko oteo i zatvorio u podrum, preko toga da se kobne večeri u klubu posvađao s ekipom iz Zadra, do toga da je otišao u inostranstvo i da ne želi da iko zna gde je.

Sve te sulude teorije i priče policija je proveravala i na kraju je nesporno utvrđeno da on nije žrtva zločina.

Matejevi drugovi su ispričali da oni nisu odmah prmetili da je Matej nestao, mislili su da je otišao do toaltea ili da se prošeta po klubu. Kako su rekli i ranije se to dešavalo, znao je da ode s nekom devojkom, te nisu odmah primetili ništa čudno.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare