USKORO VELIKA OLAKŠICA ZA VOZAČE: Sa istim „tagom“ mnogo brže putovanje kroz region, podrška projektu „Otvoreni Balkan“! 

Na portalu Javnog preduzeća „Putevi Srbije“dostupan je web servis za elektronsku naplatu putarine – još jedan korak u modernizaciji usluga i omogućavanju bržeg i lakšeg kretanja ljudi u regionu rekao je Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

Potrebno je registrovani Tag ENP
Potrebno je registrovani Tag ENPfoto: Printscreen

U prvoj fazi, servis će funkcionisati za fizička lica na teritoriji Srbije, a u narednoj, na osnovu dosadašnjih pregovora, očekuje se pristupanje zemalja regiona prvenstveno zemalja koje učestvuju u projektu „Otvoreni Balkan“.

To će omogućiti svim korisnicima da sa istim „tag“ uređajem prolaze kroz više zemalja učesnica zajedničkog projekta povezivanja elektronske naplate putarine u regionu.

– Ovaj servis je samo jedan od dokaza našeg opredeljenja da pojednostavimo procedure u saobraćaju i da kretanje ljudi, roba i usluga učinimo bržim i efikasnijim – poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare