ŠOKANTNI REZULTATI! AUSTRALIJANCI NE ŽELE ĐOKOVIĆA U AUSTRALIJI: Novak ni sam NE ZNA ŠTA GA ČEKA na Australijan openu!

Kao prvi teniser sveta Novak Đoković je na startu 2022. godine stigao u Australiju ne sluteći da će doživeti možda i najgorih 11 dana u životu.

Problemi sa vizom bili su rešeni, ali samo na kratko, pošto je posle odluke suda deportovan.

Njegov slučaj podelio je zemlju, ali je velika većina Australijanaca bila protiv mogućnosti da Đokoviću vlasti dozvole da ostane u državi i učestvuje na Australijan openu.

Čak 71 odsto glasova bilo je za Đokovićevu deportaciju, 15 odsto ispitanika poručilo je da im nije bitno da li će Novak igrali, ili ne, dok je tek 14 odsto ljudi smatralo da bi srpski teniser trebalo da ostane u Australiji.

Rezultate ankete iz januara 2022. godine je objavio „The Age„, jedan od vodećih australijskih medija, na čijem sajtu mogu da se vide i rezultati ankete sa istim pitanjem koja je sprovedena u decembru 2022. godine.

Očekivano, ili ipak ne, i dalje je većina Australijanaca protivnik dolasku Novaka Đokovića.

Situacija je drugačija u odnosu na početak godine, a protiv Novakovog dolaska je 41 odsto građana koji su učestvovali u anketi, 29 odsto je „nezainteresovanih“, dok 30 odsto onih koji su dali svoj glas veruje da je odluka o Đokovićevom „pomilovanju“ dobra, piše Kurir.

Podsetimo, srpskom teniseru je ukinuta trogodišnja zabrana dolaska u Australiju i on je krajem 2022. godine stigao ponovo u zemlju u kojoj je proslavio puno uspeha.

Novak će najpre igrati na turniru u Adelaidu, zatim i na Australijan openu, a kako sam kaže, nije siguran kako će ga dočekati navijači.

Sjajno je vratiti se u Australiju. Ovo je zemlja u kojoj sam imao mnogo uspeha u karijeri, posebno u Melburnu. To je moj daleko najuspešniji grend slem. Nadam se da će sve ovog puta biti pozitivno. Reakcija navijača je nešto što ne mogu da predvidim, ali uradiću sve što je do mene da igram dobar tenis i da obradujem publiku„, rekao je Novak.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare