BAJDEN JE PREVARIO ZELENSKOG?! Haos u Kijevu zbog NATO PAKTA, stigao HLADAN TUŠ za Ukrajince – OBEĆANJE, LUDOM RADOVANJE! 

Američki predsednik Džo Bajden napravio je grešku nagovestivši Kijevu mogući ulazak u Severnoatlantsku alijansu, smatra kolumnista lista Spektator, Robert Servis

Prema rečima autora članka, negativna reakcija Rusije na tako rizičan potez bila je očigledna, ali su je zapadni političari ignorisali i nisu preduzeli nikakve mere predostrožnosti u pokušaju da smire situaciju. 

Zelenski je u oktobru rekao da Ukrajina aplicira za ulazak u NATO po ubrzanom postupku. Kasnije je pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven rekao da taj postupak neće biti tako brz.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je, komentarišući izjavu Zelenskog, istakao da svaka zemlja ima pravo da odredi svoj put i istakao privrženost politici „otvorenih vrata“. Istovremeno je naglasio da će alijansa usredsrediti napore na pružanje pomoći u Kijevu „za samoodbrano“.

Pres-sekretar Kremlja Dmitrij Peskov podsetio je da je upravo orijentacija Kijeva ka pridruživanju Severnoatlantskoj alijansi jedan od razloga za početak ruske specijalne operacije.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare