VOLEO GA JE CEO REGION! Uprkos ranoj smrti, njegove numere odoleće vremenu! Ovo su detalji iz biografije pevača Masima Savića

Detinjstvo je uglavnom provodio u Istri, iako su ga životne okolnosti odvele prvo do Italije, pa zatim do Australije. Srednju školu je pohađao i završio u Zagrebu, gde je započeo svoju muzičku karijeru.

Godine 1982. postao je član zagrebačke art-rok grupe Dorijan Grej i sa njom objavio svoj prvi album pod nazivom Sjaj u tami, a dve godine kasnije i album Za tvoje oči. Grupa se proslavila ponajviše zahvaljujući prepevu pesme „The sun ain’t gonna shine anymore“ grupe Walker Brothers, ali i upečatljivom glasu Masima Savića. Nažalost, članovi grupe su tih godina eksperimentirali s drogom. Oni su na to gledali s umetničke strane „kao na podsticaj za stvaranje muzike“.

Grupa se raspala 1986. godine zbog novčanih problema. Naime, članovi su u Švedskoj potrošili dva i po puta više dana snimanja od onoga što je Jugoton bio spreman da plati pa su tražili od grupe da ostatak potrošenih sati plate iz svoga džepa. Grupa se na kraju raspala zbog besparice i međusobnih optuživanja.

Nakon što se grupa Dorijan Grej raspala, Masimo je započeo solo karijeru, orijentišući se na pesme bliže zabavnoj nego rok muzici. Na MESAM-u je izvodio pesmu Zadnja noć i dobio nagradu za najbolju interpretaciju, a na izboru za Pesmu Evrovizije predstavio se pesmom Samo jedan dan Zrinka Tutića.

Muzičar Masimo Savić preminuo je u 60. godini u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske, saopštile su njegova supruga i ćerka.

Hrvatska televizija objavila je da je Savić preminuo u bolnici u Zagrebu gde se lečio od raka pluća.

Njegov lik zauvek će ostati da živi kroz njegove numere koje su obeležile čitav region. Iza sebe ostavio je suprugu Eni i ćerku Mirnu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare