EVROPA OSTAJE BEZ STRUJE?! Ruski HAKERI svaki čas mogu PARALISATI kontinent, EU strahuje od totalnog POMRAČENJA, ako Putin naredi… 

Rizik od nestanka struje u celoj Evropi ponovno se značajno povećao zbog rata u Ukrajini, izjavila je ministarka odbrane Austrije

Ministarka odbrane Austrije Klaudia Taner uskoro očekuje velike nestanke struje u Evropskoj uniji, rekla je u intervjuu za nemački dnevni list „Velt“.

„Verovatnost nestanka struje u delovima EU u bliskoj budućnosti je vrlo velika. Pitanje nije hoće li do toga doći, nego kada će doći“, rekla je Taner.

Ona je upozorila javnost na pretnju od hakerskih napada na evropske sisteme snabdevanja električnom energijom.

„Za Putina su hakerski napadi na energetsku infrastrukturu Zapada sredstvo hibridnog ratovanja. Ne trebamo se pretvarati da je to samo teorija. Moramo se pripremiti za nestanke struje u Austriji i Evropi“, kazala je Taner, naglasivši da se „jedna trećina građana više ne bi mogla snabdevati, najkasnije do četvrtog dana nestanka struje“, piše Klajne Cajtung.

Međutim, političarka ÖVP-a ne očekuje rani kraj sukoba.

„Rusija ima velike rezerve materijala i vojnika, srećom, Ukrajina je postigla vrlo važne uspehe, ali mora da brani ogromnu teritoriju. Nejasno je hoće li ikada biti pobednika u ovom ratu“, izjavila je ministarka odbrane Austrije.

Taner je pozvala međunarodnu zajednicu da se više fokusira na pregovore za rešavanje ukrajinskog rata i da sarađuje sa Ukrajinom po tom pitanju.

„Važno je da se razgovori odvijaju u pozadini i da se fokus vrati na diplomaciju.“, rekla je Taner, prenosi Informer.

Neke države EU-a tvrde da bi Ukrajina, kao suverena država, trebala sama da odluči kada će pregovarati i koji bi trebao biti cilj tih pregovora. 

“Zapad, koji već mesecima podržava Ukrajinu oružjem i milijardama evra, mora s Kijevom da odlučuje kada je dostignuta granica ovog rata i kada ima smisla započeti pregovore u primerenom formatu“, rekla je ministarka obrane. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare