SLOGA ZAUSTAVILA METALAC, DINAMIK I ZLATIBOR SIGURNI: Derbi u Kraljevu pripao domaćinu 

Sjajan niz košarkaša Metalca prekinut je u Kraljevu.

U utakmici kojom je zaključeno 14. kolo Košarkaške lige Srbije, Sloga je pred sasvim dobro ispunjenim tribinama Nove hale sportova savladala Valjevce – 88:83.

Sve to zahvaljujući sjajnoj igri u poslednjem periodu, kada su Kraljevčani odigrali izvanredno u napadu. Ubacili su čak 35 poena i time anulirali 30 minuta bolje igre Metalca. Meč je rešen u neizvesnoj završnici, pred poslednja dva minuta Metalac je imao pola koša prednosti – 82:83, ali je Sloga uzvratila serijom 7:0 i slavila pobedu. Pol Andervud sa 25 poena i Đorđe Simeunović sa 21 poenom, bili su najzaslužniji za ovakav rasplet. Dok su Uroš Luković sa 20 poena i 8 skokova i Džorden Rendel koji je ubacio 14 poena, bili najraspoloženiji među Valjevcima.

U jednom od derbija kola Dinamik je uspeo da savlada Spartak u Subotici sa 90:80. Posle dobrog starta Dorćolaca, pa reakcije domaćina, meč je prelomljen u trećem periodu kada su gosti bili konkretniji na obe polovine terena i stigli do kapitala dovoljnog za miran finiš.

U pobedničkom timu istakao se Mihailo Bošković sa 23 poena, a sjajnu partiju pružio je iskusni Nemanja Jaramaz koji je meč završio sa 15 poena. Aleksandar Sokolović sa 20 poena, 6 skokova i 5 asistencija, te Andrija Bojić sa 18 poena, bili su najzapaženiji među Subotičanima.

Najubedljiviju pobedu u ovom kolu ostvarili su košarkaši Vršca koji su u poslednjem meču pred svojom publikom u ovoj godini savladali Kolubaru 102:79. Toma Vasiljević (21 poen, 7 skokova) i Stefan Agoč (20 poena) bili su najsigurniji u timu Vršca, dok je u Kolubari najraspoloženiji za igru bio Roman Rubinštejn (23 poena, 8 skokova).

Dosta uzbuđenja viđeno je u nedelju u Beogradu. Prvo je Vojvodina tek u finišu slomila OKK Beograd i slavila 72: 67, da bi potom Mladost uspela da sačuva oba boda protiv Tamiša 78:75. Za iznenađenje su se pobrinuli igrači Čačka 94 koji su kao gosti savladali Novi Pazar 85: 78, Dunav je uspeo da odoli Slobodi 90:85, dok je Zlatibor bio ubedljiv protiv Zdravlja 98:79.

Posle 14. kola opet je gužva u vrhu, gde su tri ekipe poravnate sa skorom 12-2. To su Dinamik, Metalac i Zlatibor, prati ih Vojvodina sa pobedom manje.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare