KAMIONDŽIJI POZLILO, IZAŠAO IZ VOZILA, STAO NA MOST I PAO SA NJEGA! Identifikovan turski državljanin čije je telo nađeno pored pruge u Pirotu 

Telo kamiondžije, tursk državljanin T.P. (55), nađeno je danas pored pruge u Pirotu nedaleko od mesta gde su se prevrnule cisterne sa amonijakom

Naime, telo koje je jutros pronađeno nedaleko od mesta gde je došlo do iskakanja cisterne sa amonijakom na pruzi između Pirota i Bele Palanke je identifikovano. 

Kako saznajemo radi se  turskom državljaninu T.P. koji je preminuo pod još nerazjašnjenim okolnostima zbog čega će biti naložena obdukcija. 

– Ono što se zna je da je Turčin izašao iz svog kamiona koji je pronađen nedaleko od tela. Pretpostavlja se da je osetio gas, te da je  izašao iz vozila da bi se spasio, ali da je verovatno postao dezorjentisan te da je pao sa nadvožnjaka i preminuo na licu mesta. Nadležno tužilaštvo naložilo je obdukciju koja će pokazati da li je preminuo od gušenja ili je stradao od zadobijenih povreda prilikom pada – navodi naš sagovornik upoznati sa ovim slučajem. 

Sinoć je pronađeno još jedno telo u vozilu koje je sletelo s puta nedaleko od fabrike, ali se veruje da je čovek preminuo od srčanog udara jer je već bio poznat kao hronični bolesnik. 

Međutim, ne isključuje se mogućnost da je čovek dobio infarkt usled uznemirenosti zbog hemijskog akcidenta.

Strahuje se da ovo nije konačan broj žrtava s obzirom na to da će se tek nakon što se oštećenje na cisterni sa amonijakom sanira, detaljno pregledati područje oko mesta nesreće.

Kako je saopštio gradonačelnik Pirota Vladan Vasić iz cisterne je istekla tek polovina ukupne količine opasnog gasa, a još nije pronađen adekvatan način da se spreči dalje curenje, bez opasnosti od eksplozije.

Krizni štab je saopštio da nema opasnosti za stanovništvo Pirota jer je merenje koncentracije amonijaka pokazalo nulto prisustvo ovog gasa. 

Zbog trovanja amonijakom zdravstvenu pomoć u pirotskoj i niškoj bolnici zatražilo je više od pedeset ljudi, ali niko od njih nije životno ugrožen. 
Autoput Pirot – Niš je i dalje zatvoren, postavljena je betonska barijera, a policijska patrola zaustavlja i preusmerava vozila koja se kreću tom trasom. 
  

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare