ANTONIJEVIĆ: Zabrana ulaska patrijarhu Porfiriju na Kosovo predstavlja kršenje ljudskih prava i verskih sloboda 

Odluka kosovskih vlasti da zabrani odlazak srpskog patrijarha Porfirija u Pećku patrijaršiju suprotna je ljudskim pravima i krši verske slobode, poručuje pravnik Milan Antonijević.

Antonijević u izjavi za Kosovo onlajn dodaje i „da je o ovome pisao i ranije i da o slobodi kretanja i nepoštovanju Briselskog sporazuma od strane Prištine ne bi više trošio reči“.

“O slobodi kretanja kao osnovu normalizacije odnosa Beograda i Pristine takođe ne bih trošio reči, ali odluka Beograda da napravi ustupke i nedavno prizna kosovske lične karte, a posebno kada gledate na dogovore u okviru Berlinskog procesa se očigledno ne ceni dovoljno u Prištini. Očekujem da će oni koji su posredovali i u Briselskom dijalogu i tokom Berlinskog procesa da se sloboda kretanja garantuje svima svu svoju energiju usmeriti ka tome da se ta sloboda garantuje i najvišim predstavnicima SPC”, rekao je ntonijević.

Dodao je da je uslovljavanje posete Kosovu srpskom patrijarhu „bilo kakvim stavom o barikadama dodatno apsurdna i više govori da je sve usmereno ka podizanju tenzija koje nikome ne odgovaraju, osim ekstremistima“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare