OVO JE NAJVEĆA ENIGMA SMRTI DEVOJKE NA ZVEZDARI: Policija još nije pronašla jednu stvar, a u trenutku smrti ona NIJE BILA SAMA

Studentkinja I. K. (26), koja je u subotu pronađena mrtva u stanu na Zvezdari u Beogradu, prema rečima komšija, tu se doselila tek pre mesec dana, a iz njenog stana se u sredu uveče, prema njihovim rečima, čula čudna buka i lupnjava.

Mrtvu I. K. zatekla su njena braća, koja su na poziv njenih roditelja došla da provere šta se s njom dešava, jer im se nije javljala. Devojka je zatečena bez znakova života u zaključanom stanu, na vratu je imala modrice.

– Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste to da su joj pantalone bile otkopčane, a bluza skinuta. Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je obdukciju sa toksikologijom kako bi se razjasnilo kako je tačno preminula – objašnjava izvor Kurira.

Braća kroz prozor videla

Smrt studentkinje, koja je u Beograd došla sa severa Srbije, još uvek je obavijena velom misterije, a komšije sa Zvezdare kažu da nisu ni stigle da je upoznaju, jer je kratko tu bila.

– Većinom su u ovoj zgradi iznajmljeni stanovi. Ona je došla pre mesec dana i još tri devojake neke. Nisu živele zajedno, u odvojenim su stanovima, ali shvatila sam da se poznaju i druže. Do sada nikakvih problema nije bilo. Ipak, u sredu uveče, čuli su se zvukovi iz tog stana, kao da je bio neki haos.

Dopirala je čudna buka, kao da je bio neko sa njom. Imala je gosta. Moja ćerka je zbog toga i dala izjavu u policiji – rekla je komšinica za Kurir.

Ona kaže da su u subotu ujutru došla braća I. K. da je traže.

– Momci nisu mogla da otvore vrata od stana, bilo je zaključano. Onda su otišli u zadnje dvorište, gde je prozor od stana, jer je u prizemlju. Roletna je bila dopola spuštena, oni su je podigli i kroz prozor ugledali sestru kako nepomično leži. Bila je bleda, a telefon je stajao na stolu. Jako su se uznemirili i odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć, a policija je posle razbila prozor da uđu – kaže komšija za Kurir.

Najveća enigma u ovom slučaju jesu ključevi od stana I. K. Onaj koji je ona koristila nije pronađen, a vrata su bila zaključana.

– Ako je nekoga i bilo s njom u trenutku smrti, ta osoba je morala da vrata zaključa spolja i sa sobom je ponela sve ključeve koje je I. K. koristila – kaže izvor:

– Dosad prikupljeni tragovi ukazuju na to da je devojka ubijena, odnosno zadavljena. Sudeći po dosadašnjim saznanjima, ona je nekoga pustila u stan, verovatno jer ga je poznavala. U stanu nije bilo premetačine, sve je bilo uredno i na mestu.

Roditelji I. K. u subotu su bili ispred zgrade u kojoj im je ćerka pronađena mrtva. Ljudi su bili van sebe, uplakani su se grlili i molili policajce da ih puste da vide svoje dete.

Vesela i pametna

Komšije iz mesta u Vojvodini, u kom oni žive, kažu da su se roditelji juče vratili iz Beograda potpuno slomljeni.

– Ne znaju ni šta će sa sobom ni gde će, ni kada će im dete biti sahranjeno, a kamoli zašto se i kako dogodila iznenadna smrt. I njima je rečeno da se sumnja na ubistvo, ali nikom nije jasno, kako je došlo do toga da vesela, ali pametna devojka doživi takvu tragediju – pričaju komšije porodice:

– Radi se o poštenoj porodici, čestitoj, koja je sve stekla radom. Ne verujemo ni da je neko mogao biti ljubomoran na I. K., jer se ona skromno ponašala, iako je bila izuzetna. Da li je bila sa nekim u vezi ne znamo. Nama je najčudnije što nema njenih ključeva od stana.

Trenirala je folklor i volela životinje

I. K. je, kako kažu rođaci, bila mezimica u svojoj porodici koja je još u šoku.

– Nikome iz porodice nije jasno šta se dogodilo, tako da svi čekamo rezultate obdukcije. Bila je divna devojka, trenirala je folklor, volela je prirodu, životinje, a u Beogradu je studirala i radila je u kafiću kako bi se izdržavala – kažu rođaci i dodaju:

– Bila je mila devojka, dobra, nasmejana stalno i lepa kao lutka. Selo je celo zanemelo. Sramota je da neko tako povredi devojčicu i ostavi porodicu u suzama.

Komšije o motivu

I dok svi čekaju rezultate obdukcije, u selu se pominje više verzija o tragičnoj smrti I. K.

– Neko priča da je po sredi koristoljublje, a čujem sad neki pominju i mogućnost da je devojka saznala nešto što se skrivalo, oko robe u nekom magacinu, te da je nekom to možda predstavljalo strah da će biti otkriven. Tako smo čuli samo, ništa ne znamo. Samo ona zna šta se tačno dogodilo – kožu komšije iz sela.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare