UŽIVO 14. DAN DRAME NA KIM: Kod Banjske specijalne jedinice policije s dugim cevima postavile punkt

Srbi su četrnaesti dan na barikadama na glavnim magistralnim pravcima na severu Kosova i Metohije. U blizini Banjske pripadnici specijalne jedinice policije postavili su punkt za kontrolu vozila i putnika. Na punktu je više terenskih vozila policije, a njeni pripadnici naoružani su dugim cevima.

Srbi su juče na mirnom protestu u Rudaru zahtevalipovlačenje specijalnih snaga kosovske policije i oslobađanje uhapšenih Miljana Adžića, Dejana Pantića i Slađana Trajkovića.

Predsednica vlade Ana Brnabić rekla je, komentarišući protest Srba u Rudaru, da su Srbi na Kosovu i Metohiji na ivici strpljenja, ivici snage i da su pokušali danas da na najlepši mogući naćin apeluju svim međunarodnim partnerima da iskažu razumevanje za njihove probleme.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Đeljalj Svećlja rekao je da Priština čeka da Kfor reaguje i ukloni barikade na severu KiM, te da će ih u suprotnom ukloniti policija.

Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je Svećlja potvrdio koliko se boji srpske snage i sloge, a iz Srpske liste saopštavaju da njegove pretnje neće uplašiti Srbe na barikadama.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare