SARADNJA JE KLJUČ USPEHA: Brnabićeva – Nema rasta ako ne naučimo da se poštujemo i da se povezujemo

JEDAN od ključeva uspeha za sve nas u regionu jeste regionalana saradnja. U meri u kojoj to uspemo, toliko ćemo mi svi zajedno biti uspešniji u budućnosti.

Ovo je izjavila Ana Brnabić na panel diskusiji po završetku dvodnevne konferencije „Jedan region-jedno tržište, Korak ka zajedničkom tržištu EU“, održanoj u Novom Sadu.

– Volela bih da svi sa strane imaju još manje vremena da se bave nama, zato što mislim da dobro znamo jedni druge i da prilično dobro razumemo kakva je bila skora prošlost i koliko nam je svima muka i problema donela i da sve bolje razumemo kakvi su potencijali u jednom drugačijem pristupu našoj budućnosti – kazala je Brnabićeva i podvukla koliki je značaj u saradnji i razumevanju. – U meri u kojoj mi uspevamo da sarađujemo u oblasti pre svega ekonomije ali i u infrastrukturnim projektima, bolje povezanosti puteva, železnicama, rečnim transportom… Zatim u oblastima obrazovanja, inovacija, nauke, razmeni iskustava posebno mladih ljudi. U meri u kojoj to uspemo, toliko ćemo mi svi zajedno biti uspešniji u budućnosti.

O inicijativi „Otvoreni Balkan“ premijerka je rekla da je to poslednja u nizu regionalnih inicijativa koja je autohtono pokrenuta iz ovih krajeva.

– Mi smo mali region, svaka zemlja je operativno mala sa malim brojem stanovnika. Ukoliko ne naučimo da se međusobno poštujemo i radimo zajedno, povezujemo se i nastupamo zajedno, da naš razvoj i rast neće biti onoliko brz i kvalitetan, održiv, koliko je nama svima potrebno da nadoknadimo propušteno vreme – istakla je Brnabićeva.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare