PUTIN: Govori se da će Patriot biti poslat Kijevu, pa dobro, neka to urade ČAČNUĆEMO I PATRIOT

Zapadne zemlje još uvek imaju puno neiskorišćenih resursa, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin, dodajući da, sa druge strane, najveći broj vojne tehnike koja stiže u Ukrajinu je iz sovjetskog perioda. Ovog naoružanja, kako je kazao, ima sve manje, jer ga ruske snage uspešno uništavaju, prenosi RT Balkan.

– Za razliku od situacije u Ukrajini, u kojoj će vojno-industrijski sektor vrlo verovatno uskoro prestati da postoji, Rusija nastavlja da se razvija. Iako je Moskva iskoristila veliki deo vojnih zaliha, Rusija neće prestati da proizvodi naoružanje, ali ovaj problem neće moći da zaobiđu u Kijevu, poručio je Putin.

Dodao je i da će se ruske snage pozabaviti i američkim „patriot“ sistemima koje Vašington planira da pošalje Kijevu.

– Ovi sistemi su stari, dok su naši raketni sistemi S-300 znatno bolji, naglasio je Putin, prenosi Kurir.

– Govori se o tome da „Patriot“ može biti poslat Kijevu. Pa dobro, neka to urade. Čačnućemo i „patriot’, najavio je lider.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da Zapad zapravo nikada nije planirao da sprovede u delo Minski sporazum.

– Sve smo trpeli, nadali smo se da će se sve rešiti mirnim putem, ali ispada da su nas bukvalno vukli za nos, kazao je.

Zbog toga, kako je rekao, sprovođenje vojne operacije u Ukrajini je bila neophodna mera.

– Nismo imali gde da se povučemo, to je problem.

O ograničenjima cene ruskih energenata

Upitan kako će odgovoriti na odluku Zapada da uvede ograničenje cene ruske nafte, Putin je rekao da će početkom sledeće nedelje potpisati dokument u kojem će se odgovoriti na to pitanje.

Ipak, prema njegovim rečima, ova gornja granica cene ne ugrožava Rusiju iz razloga što Moskva već sad prodaje naftu otprilike po toj ceni.

Sa druge strane, lider je upozorio da je ovakvo ograničenje otvorilo vrata za put u propast, te da odluka neće doneti ništa dobro tržištu.

„Ovo je put ka uništenju svetske energije. Može doći trenutak kada na tržištu više neće biti neophodan obim ovog energenta, a onda će cene skočiti do neba i naškoditi onima koji sadakoriste ove mere“.

Situacija sa gornjom granicom cene ruskog gasa je vrlo slična kao i sa naftom, rekao je Putin upozorivši da bi Rusija mogla odgovoriti, ukoliko se ispostavi da poslednja mera Evropske unije krši dogovore „Gasproma“ i njegovih partnera.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare