POVREĐENI ĐACI SE OPORAVILI, VOZAČ „RENOA“ U KOMI! Roditelji čija deca su bila u autobusu koji se prevrnuo, podnose peticiju VIDEO

Nakon nesreće u kojoj se autobus „Laste“ na relaciji Stara Pazova – Krnjaševci prevrnuo kod Vojke, a u kojem je povređeno 16 učenika i vozač „renoa“ koji je u komi, roditelji povređene dece pokrenuli su peticiju za poboljšanje prevoza i veću bezbednost dece u saobraćaju, o čemu su danas obavestili i predsednika opštine Đorđa Radinovića.

Roditelji su od predsednika Radinovića tražili da u što skorijem roku reaguje i nađete rešenje za poboljšanje kvaliteta javnog prevoza na relaciji Krnješevci-Vojka-Stara Pazova, kako u smislu rekonstrukcije samog kolovoza tako i odabira kvalitetnog prevoznika.

– Dobili smo uverenje od predsednika da će od 15. janura kada krene drugo polugodište biti angažovan poseban prevoznik koji će prevoziti decu sa nekim mini busevima koji su boljeg kvaliteta nego što je to slučaj sa autobusima „Laste“ – kaže Marko Terzić otac jednog od povređenih učenika.

Na fotografijama sa mesta saobraćajne nesreće moglo se vidi da se autobus nakon prevrtanja preprečio preko puta, a vozač autobusa morao je da razbija prozore kako bi deca izašla iz autobusa.

Autobus koji se prevrnuo sa đacima

– Deca su dobro bez težih povreda osim isečenih ruku od stakla kada su razbijali stakla kako bi izašli iz autobusa, a jedno dete je i slomilo prst na ruci. Međutim, sada se pojavio problem druge vrste, a to je da se deca nakon udesa sada plaše da putuju autobusom, a neka deca će morati da idu kod psihologa kako bi se rešila tog straha – dodaje Terzić, dok majka dve učenice Aleksandra Tepšić kaže da njene dve ćerke još nisu krenule u školu:


– Moje dve ćerke su sada dobro, oporavljaju se i nisu išle u školu. Verujem da će obećanja predsednika biti ispunjena kada je reč o poboljšanju kvaliteta prevoza, kako se ovo ne bi ponovilo – rekla je ona.

Saobraćajna nesreća se dogodila kad je vozač autobusa izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta. Na njega je potom naleteo automobil iz suprotnog smera koji je nakon sudara završio u kanalu. Povrede je zadobio i vozač automobila.

Vozaču „renoa“ slomljena je ruku, ima više slomljenih rebara, a zbog brojnih hematoma i jakih bolova, nalazi se i dalje u veštačkoj komi.

Prema saznanjima do kojih je došao Kurir, nakon tehničkog pregleda autobusa ustanovljen je manji kvar na vozilu.

Podsetimo, na ovom delu puta, ova saobraćajnica je u izuzetno lošem stanju i u planu je potpuna rekonstrukcija.

– Kako nam je danas rečeno u opštini, rekonstrukcijom ovog dela puta možda krene i odmah, ukoliko vremenski uslovi dozvole – kaže sagovornik Kurira.

Inače, pored učenika i vozača „Renoa“ Aleksandra G. (34) koji je najteže povređen i koji se nalazi u veštačkoj komi, povređen je i vozač „mercedesovog“ kombija koji se zakucao u autobus.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare