ANA BRNABIĆ I TANJA FAJON O BILATERALNIM ODNOSIMA: Slovenija saglasna sa neophodnošću potpune primene Briselskog sporazuma

Premijerka Srbije Ana Brnabić i šefica slovenačke diplomatije Tanja Fajon razgovarale su danas u Beogradu o bilateralnoj saradnji i unapredjenju odnosa, saopštila je Vlada Srbije.

Šefica slovenačke diplomatije rekla je da je rast investicija pozitivno ocenjen i da Slovenija nastoji da privuče više srpskih kompanija na svoje tržište.

Ona je navela da je Slovenija zainteresovana i za ponovno uspostavljanje železničkog saobraćaja, koji bi olakšao saradnju dve države.

Kada je u pitanju situacija na Kosovu i Metohiji, Tanja Fajon je rekla da je Slovenija saglasna sa neophodnošću potpune primene Briselskog sporazuma i da podržava nastavak dijaloga pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Brnabićeva je ocenila da su politički dijalog i bilateralna saradnja dve države tradicionalno dobri i da postoji stalna težnja obe strane za unapređenjem postojećih odnosa.

Kada su u pitanju evropske integracije, premijerka Brnabić je naglasila da Srbija izuzetno ceni stav Slovenije, koja zagovara agendu proširenja Evropske unije, pre svega na region Zapadnog Balkana, i zahvalila na kontinuiranoj podršci koju ova zemlja pruža Srbiji na evropskom putu.

Srbija će, kako je istakla premijerka, nastaviti reforme u oblasti vladavine prava, koje su važne za našu državu i građane i dalji privredni razvoj.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, Brnabićeva je ocenila da je Slovenija značajan investitor na srpskom tržištu, dodajući da kompanije iz ove zemlje zapošljavaju veliki broj ljudi u Srbiji, i naglasila da očekuje da će taj broj u budućnosti nastaviti da raste.

Pored sastanka sa premijerkom, Tanja Fajon se tokom boravka u Beogradu sastala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem i predsednikom parlamenta Vladimirom Orlićem.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare