KO JE ŠEF VELJI NEVOLJI? Belivuk mu išao i na babine, a on slao KOKAIN I MILIONE 

Na današnjem ročištu Velji Nevolji i njegovim saradnicima svedok okrivljeni Srđan Lalić pomenuo je kokain koji je slao vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i ponovo potvrdio sumnje da je klan Veljka Belivuka blisko sarađivao sa njim.

O njihovom bliskom odnosu govorio je i sam Belivuk tokom glavnog pretresa u postupku koji se vodi protiv njega i njegovog klana koji se krio iza navijačke grupe „Iz principa“.

Tokom svoje odbrane, Velja Nevolja je istakao da mu je drago što mu je on prijatelj.

– Ponosan sam što mi je Zvicer prijatelj – rekao je Belivuk te dodao da je svojevremeno, kada je uhapšen na aerodromu, neposredno pre nego što je „pala“ cela grupa u velikoj akciji, bio na babinama kod Zvicera.

On se svojevremeno i osvrnuo i na vest koja se pojavila da je Zvicer mrtav.

– Moram da se izvinim, nije ubijen Radoje Zvicer, žao mi je – rekao je on.

O Radoju Zviceru je tokom glavnog pretresa govorio i Srđan Lalić, svedok-okrivljeni u postupku koji se vodi protiv klana Velje Nevolje.

– Obezbedio oko 5 miliona evra i logističku i drugu pomoć delu službi za podešavanje političke klime za dovođenje na vlast nekoga ko bi bio podoban i radio u interesu klana. Sprovođenje je bilo u toku, delovanje putem društvenim mreža. Kao najveću pretnju su videli predsednika posle objave rata mafiji u kojoj su se prepoznali i to je bila pomena i o atentatu kao krajnje rešenje. bilo je pomena da prvi sledeći protesti budu veliki sukobi u cilju slabljenja institucija i pritiska na strukturu – rekao je Srđan Lalić, piše Blic.

Pročitajte zastrašujući iskaz Srđana Lalića.

Izrešetan u Kijevu

Zvicer je izrešetan pretprošle godine usred dana dok je džogirao u blizini svog stana u Kijevu. Dva naoružana napadača ispalila su desetak hitaca, od kojih ga je pet pogodilo. Napadače je Zvicerova supruga Tamara, koja je istrčala iz stana i zapucala na njih, sprečila da ga “overe”. Zahvaljujući njoj, vođa „kavčana“ je živ.

Snimak koji je uzbunio javnost

U decembru 2017. godine, podseća Pobjeda, objavljen je 15 minutni snimak na Jutjubu sa detaljnim informacijama o „kavačkom klanu“, vođi ove grupe i njenim članovima.

Tada su otkriveni detalji koji nisu do tad pominjani u javnosti, a koji se odnose na kriminalno delovanje ovog klana, imena država u kojima deluju kao i lažni identiteti kojima su se koristili članovi.

Na snimku se prvi put obelodanila informacija da se Zvicer, vođa „kavačkog klana“, koristi tuđim identitetom i da pod imenom Josip Babić slobodno putuje Evropom.

Na snimku su objavljene i fotografije i spisak imena visokopozicioniranih „kavčana“: Davorina Baltića, Igora Božovića, Dragana Kneževića, Slobodana Kašćelana, Predraga Kneževića, Milana Vujotića, Damira Meljovića i Vladimira Roganovića.

Pokušali da mu ubiju suprugu

Jovan Vukotić, vođa škaljarskog klana koji je ubijen 8. septembra ove godine, bio je osumnjičen da je pre četiri godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu jednog od vođa suparničkog kavačkog klana, saopštila je crnogorska policija.

Policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je u maju 2016. godine u naselju Dobrota u Kotoru pucao na Tamaru Zvicer.

Saradnja kavačkog klana i grupe Velje Nevolje

Kada je odmah nakon raspada jedinstvenog škaljarskog klana formiran i novi, kavački klan, vođe grupe počele su da traže saradnike u regionu.

U poslednjih nekoliko godina pojedine navijačke grupe u prestonici preuzele su primat u prodaji narkotika i demonstrirali su silu „na svakom ćošku“, te su kavčani ubrzo shvatili da im je najbolje da saradnju sklope sa najopasnijim među njima.

Tako je u proteklih godinu, dve ovaj klan otpočeo blisku saradnju sa Veljkom Belivukom i Partizanovom navijačkom grupom „Janjičari“ koju on predvodi.

Na današnjem ročištu ozloglašenom klanu Veljka Belivuka govorilo se o kokainu koji je slao Zvicer, a u odvojenoj vesti možete pročitati šta je sve govoriosvedok okrivljeni Srđan Lalić.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare