Deca spavala u trenutku kada se obrušio plafon u jaslicama u Inđiji: Neka su povraćala, povrede imaju po glavi

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak održao je dana konferenciju zbog pada plafona u vrtiću „Neven“, i kako je naveo urušila se trećina plafona a istraga će tek pokazati kako je došlo do toga. On je istakao da na sreću, nema teže povređenih a da je jedno dete zadržano u bolnici, predostrožnosti radi. 

– Imali smo, nažalost, taj nemili događaj u vratiću „Neven“. 16 dece je boravilo u tom trenutku u vrtiću. 6 dece je povređeno, najvažnije je da niko nije ozbiljnje povređen. Istog momenta sam izašao u vrtic, deca su hitnom službom prevezena do Novoga Sada. Razgovarao sam sa četvoro roditelja koji su bili tu. Rečeno mi je da su sva deca u redu, razgovarao sam i sa lekarima iz Instituta za zastitu dece u Novom Sadu. Međutim kada sam se vraćao jedna je devojčica povraćala. Zadržali su je ali više preventivno. Čuo sam se sa njenim ocem i sve je u redu sa njom. Takođe, i  dečak, najmlađi od šestoro dece je zadržan zbog povraćanja. Bili smo na licu mesta, svi smo potreseni, strašan događaj. Na svu sreću niko nije teže povređen – ispričao je Gak, prenosi Telegraf.

On je rekao da niko ne zna šta se desilo.

– Policija treba da izvrši uviđaj, javni tužilac je, takođe, obavio svoj deo posla, mislim da je za pet sati dogovoreno da izađe i veštak građevinske struke, kako bi bilo ustanovljeno zbog čega je došlo do urušavanja tog dela plafona. Trećina plafona se urušila – kaže Gak.

Vrtić je, kako je naveo, sagrađen 80-tih godina.


– Nikakve naznake nije bilo da će doći do rušenja plafona. Ali, opet kažem na svu sreću ništa se nije tragično desilo, kako je moglo da se dogodi. Na svu srecu nijedno dete nije povredilo lice, već su povrede zadobijene po gornjem delu glave. Ne bežimo apsolutno ni od kakve odgovornosti, ne sakrivamo se kao što vidite, već se trudimo da pronađemo rešenje i da vidimo kako da obezbedimo decu. Želim da pružimo svu podršku kako njihovim roditeljima, tako i deci. U pitanju su bila deca uzrasta od dve do tri godine. Mi ćemo svu decu iz tog objekta prebaciti u novi objekat vrtića „Labud“, tako da roditeljima nemaju potrebe da brinu. Vrtić „Neven“ je otvoren pre godinu dana, prošlog septembra je počela prva nastava, Ali napominjem mnogo se dece upisuje i imamo još dece na čekanju, Bogu hvala da je tako – kazao je on i još jednom ponovio da ništa nije davalo naznake da ovo može da se dogodi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare