PETKOVIĆ O RAZBIJANJU SRPSKIH LOKALA: Fašizam je počeo lomljenjem izloga, ovo se dešava pred očima međunarodnog prisustva

Izlozi četiri srpska lokala u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice razbijeni su sinoć u podmuklom napadu ekstremista, i takoreći pred očima međunarodnog prisustva, čime su na najogoljeniji način potvrđene i namere i prava priroda Kurtijevog režima, poručio je Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju..

– Sada je jasno s kojom namerom i razlogom je Kosovska policija s dugim cevima poslata u mešovite srpske sredine na KiM. Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma obeležava se širom sveta u znak sećanja na tragediju koja je otpočela upravo lomljenjem izloga, i ovo je nedvosmislena potvrda da je Kurtijeva ideologija i praksa najogoljeniji fašizam – navodi Petković.

„Iskustvo nas uči da nasilje nad zajednicama i narodima počinje upravo napadima na njihovu imovinu, i zato je neophodno da UNMIK i KFOR hitno stanu u zaštitu Srba i njihove imovine na Kosovu i Metohiji, jer istorija ne prašta ravnodušnost u ovakvim situacijama.

Kurtijevi ekstremisti Srbima ne dozvoljavaju čak ni da u miru proslave Svetog Nikolu i svakoga dana on i njegovi nasilnici u policijskim uniformama udaljavaju nas od mirnog rešenja situacije na severu pokrajine.

Kurti se očigledno nada da će stvaranjem atmosfere straha i neizvesnosti obeshrabriti Srbe na severu Kosova i Metohije i da će otupeti njihovu rešenost da istraju u pravednoj borbi za svoja prava, ali srpski narod je izdržao i gore zulume i pobeđivao je i veće nasilnike od njega, pa će tako pobediti i ovoga puta, zaključuje Petković u saopštenju

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare