DEČACI IZ SRBIJE UHAPŠENI U AUSTRIJI: Napali devojčicu ispred škole, pa otkrivene sve njoihove pljačke! 

U Austriji je uhapšen dečak (14) iz Srbije, zbog sumnje da je sa još dvojicom vršnjaka učestvovao u sedam pljački.

Kako prenose mediji, maloletnik je uhapšen u Gracu posle napada na devojčicu (13) ispred škole, kojoj je uz pretnju nožem ukrao novac.

Devojčica je sve ispričala majci i sa njom otišla u policiju da prijavi krađu. Ispostavilo se da je osumnjičeni i ranije pretio žrtvi. Istragom je utvrđeno da je on učestvovao u nekoliko pljački pre toga. Osumnjičeni maloletnik je međutim, negirao pljačku i u svojim izjavama optužio saučesnike, takođe srpske državljane, koji su uhapšeni neposredno pre njega.

Istražitelji su rasvetlili sedam pljački iz oktobra i novembra, a koje se pripisuju ovoj grupi. Ovo je samo još jedna vest u nizu informacija o pljačkama koje su počinili Srbi u Austriji.

Dvojica Srba (28) i (48) uhapšeni su u septembru zbog sumnje da su u Donjoj Austriji opljačkali stariji bračni par, dok je za još četvoricom raspisana međunarodna poternica.

Kako pišu mediji, u januare ove godine dogodila se pljačka u porodičnoj kući u Štashofu na Nordbanu kada su dvojica uhapšenih upala, zatim mučila i na kraju opljačkala austrijski par, muškarca (82) i njegovu suprugu (78).

– Provala se dogodila oko 21.30 časova. Dvojica Srba, sa maskama na licu, upala su kroz terasu u porodični dom starijeg para i odmah su nasrnuli na muškarca. U tom momentu u prostoriji se pojavila i njegova supruga, nakon čega su oni nasrunili na nju – objašnjava izvor, a prenosi austrijski Puls24.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare