TUGA BOŽIJA, IZGUBILI SU FUDBAL I ČOVEČANSTVO Dejo Savićević skrhan bolom posle smrti Mihe: Aždaja se vratila, nije mu dala mira

Legendarni fudbaler Crvene zvezde, a sada predsednik FS Crne Gore Dejan Savićević evocirao je uspomene na Sinišu Mihajlovića.

Popularnog Deju pogodila je smrt dugogodišnjeg prijatelja.

Tuga božija, posle svega… Izgubili su fudbal, čovečanstvo… Humanistu, u prvom redu, čoveka velikog srca, dobričinu, ljudinu! Pamtićemo Sinišu, velikana za sva vremena„, rekao je Dejan Savićević u izjavi za Sportklub.

Nismo se čuli, ali sam znao sve. Verovao sam, ovih dana, kad se pojavio na promociji Zemanove knjige, da će uspeti. Nekako nas je ubedio da je jači i od opake nemani, da ima snage u njemu za završni udarac. U dubini duše, nadao sam se:’ ‘Preživeće Miha i ovo…’ Pun života, energije, dobrote, zaslužio je pobedu u još jednoj neravnopravnoj borbi sa neprijateljem. Ali… Uvek pomislim na prvi čin bitke sa životom. Uspeo je da se vrati na klupu, žarom pobednika, oduševi čovečanstvo! E, to je bio Siniša, pravedni dobričina, nije dao na sebe! Aždaja se vratila, nije mu dala mira. A, opet, naša nada, ma koliko bila opora, tinjala je do poslednjeg dana. Kao da se nije ugasila…„, rekao je Dejan Savićević.

Sahrana legendarnog fudbalera biće u ponedeljak u Rimu, u baziliki „Santa Maria degli Angeli e dei Martiri“, preneo je „Korijere delo Sport“.

Kako prenose italijanski mediji, opština Rim radi na pripremi grobnog mesta na groblju „Kampidoljo“ gde će počivati proslavljeni fudbaler, piše Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare