HRVATSKA – MAROKO od 16 časova: Marokanci bi da ispišu novu stranicu ISTORIJE, Hrvatska se nada REPRIZI 1998. godine

Reprezentacije Hrvatske i Maroka odigraće svoj drugi međusobni duel na Mundijalu u Kataru i to u borbi za treće mesto.

Možda i dve najveće senzacije Svetskog prvenstva otvorile su svoje nastupe u Kataru jedna protiv druge, a sada će isto tako da zatvore.

U prvom kolu grupe F, Hrvatska i Maroko remizirali su bez golova, a nakon te utakmice malo ko je pomišljao da će oba tima stići ovako daleko.

Prvo su „zajedničkim snagama“ eliminisali Belgiju, a zatim su im se putevi razdvojili.

Marokanci su imali veoma težak put, preko Španije i Portugala, da bi na kraju Francuska ipak bila nepremostiva prepreka za najlepšu priču Mundijala.

Borba za treće mesto obično se smatra utešnom utakmicom, a mnogi spore smisao tih mečeva. Nešto slično misli i selektor Maroka, Valid Regragi.

Najgora utakmica koju moramo da odigramo„, poručio je Regragi na pres konferenciji pred utakmicu.

Povrede muče Marokance tokom cele nokaut faze. Najviše problema ima u odbrani, jer velike muke sa povredama imaju Mazraui, Agerd i Sais.

Izgubili smo kapitena Romana Saisa tokom utakmice, podneli smo rizik koji je vredelo podneti. Želeli smo da uđemo u borbu sa njim na čelu bataljona. Imamo još nekoliko povređenih igrača, ali videćemo kako će biti. Mi smo zaista, zaista, pogurali naše igrače do njihovih granica, ali oni i pored toga žele da ponovo izađu i sutra ponovo igraju„, rekao je Regragi.

U slučaju da Maroko savlada Hrvatsku i osvoji treće mesto, postaće prva reprezentacija iz Afrike koja je osvojila medalju na Mundijalima. Već su postali prva selekcija sa ovog kontinenta koja je stigla do polufinala, tako da bi novim trijumfom ispisali još jednu stranicu istorije afričkog fudbala.

Hrvatska je nakon penal završnica prvo eliminisala Japan, a zatim i favorizovani Brazil, ali Argentinci sa Mesijem na čelu su bili ubedljivi u polufinalu.

Hrvati se sigurno nadaju reprizi 1998. godine, kada su bili treći na Svetskom prvenstvu. Zanimljivo poređenje pred utakmicu imao je selektor Hrvatske, Zlatko Dalić.

Maroko me podseća na nas pre četiri godine. Niko ih nije očekivao ovako visoko, ali su oni svojim kvalitetom, emocijama došli tu gde jesu. Iz utakmice u utakmicu su sam dodatno rasli i mislim da nas očekuje puno teži susret od onog s otvaranja grupe„, hvalio je hrvatski selektor Marokance, piše Kurir.

U reprezentaciji Hrvatske zbog povreda su upitni nastupi Gvardiola i Juranovića, kao i Marsela Brozovića.

Meč za treće mesto na programu je u 16 časova.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare