PUTIN DOŠAO U GLAVNI ŠTAB! Vazdušna opasnost širom Ukrajine, Kličko: Polovina Kijeva bez grejanja, trećina bez struje! Granatiran Donbas! 

296. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini

Putin u glavnom štabu za specijalnu vojnu operaciju

Ruski predsednik Vladimir Putin obišao je štab ruske vojske zadužen za sprovođenje specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Kako je rekao, on je tamo boravio ceo petak i upoznao se sa radom štaba, saslušao izveštaj o toku specijalne operacije i održao sastanke sa glavnokomandujućim, piše Informer. Putin je takođe izrazio spremnost da sasluša sve predloge po pitanju budućih koraka specijalne vojne operacije.

Kličko: Polovina Kijeva bez grejanja, trećina bez struje

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je jutros da, posle jučerašnjih ruksih raketnih napada, svi građani glavnog grada Ukrajine imaju vodu, da grejanje ima pola grada, a da dve trećine ima struju.
Kličko je na Telegramu napisao da nadležni rade na tome da grejanje dobiju svi stanovnici Kijeva.
Istakao je da su na snazi vanredna isključenja struje, zbog značajnog deficita i da nadležni apeluju na šednju električne energije.
Kijev i drugi gradovi u Ukrajini juče su bili na meti ruskih raketnih napada.

Nastavljeno granatiranje Donbasa

Ukrajinske snage granatirale su grad Sčastje nedaleko od Luganska koristeći rakete iz američkog višecevnog sistema „hajmars“, saopštile su vlasti LNR.
Napad je izveden u četiri sata ujutru po lokalnom vremenu.
Granatiran je tokom noći i Donjeck, a najmanje troje ljudi je ranjeno i jedan čovek je poginuo.
U napadima je korišćena municija NATO kalibra 155 milimetara.

Tokom noći uzbuna za vazdušnu opasnost širom Ukrajine

Uzbuna za vazdušnu opasnost tokom noći bila je na snazi širom Ukrajine, saopštile su ukrajinske vlasti. Reč je o Černigovskoj, Sumskoj, Čerkaskoj, Poltavskoj, Harkovskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti, kao i o delovima Zaporoške i Hersonske oblasti koje su pod kontrolom kijevskih snaga.
Takođe, u jutarnjim časovima sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se i u Odeskoj i Nikolajevskoj oblasti.

UDARNA VEST.rs


 

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare