GORDAN KIČIĆ UOČI PREMIJERE NOVE SEZONE: Otkrio detalje iz SERIJE Mama i tata se igraju rata, kao i zašto njegov junak IMA ĆERKU

Poslednje dve godine glumac Gordan Kičić posvetio je kreiranju druge sezone serije „Mama i tata se igraju rata“, i konačno je došlo vreme da publika pogleda 10 novih epizoda.

Od subote, 17. decembra, vikendom na RTS prikazivaće se novi doživljaji glavnog junaka Veljka Radisavljevića i njegove porodice. Kao glavni glumac, reditelj, producent i scenarista, Gordan za TV Ekran priča o ushićenju dok čeka sud publike, prenosimo intervju u celosti.

Koliko je teško postići da druga sezona bude bolja od prethodne jer publika ima sve više kriterijume?

– Računam na to da publika ima sve više kriterijume, najiskrenije. Radujem se što su u prilici da gledaju različite sadržaje i uz njih se emancipuju.

U seriji igra impozantna glumačka ekipa. Imponuje li vam kada vas i kolege hvale?

– Naravno da mi znači, za svakog od njih uloga je planski pisana, a oni su na pravi način razumeli čime se bavimo i na koji način pričamo ovu priču. Veliko mi je zadovoljstvo što su dali sve od sebe da se i film i dve sezone serije dese. I svi su došli na nedavnu promociju serije, zbog čega sam dodatno srećan. Mislim da će publika uživati u novih deset epizoda. Biće duhovito i emotivno, uradili smo zanimljiv posao.

Da otkrijemo deo scenarija. Veljko, kog igrate, već u prvoj epizodi vraća se s Kamčatke zbog smrti oca. Jeste li namerno želeli da ličnom tragedijom odvedete scenario u novom pravcu?

– Naravno da jesmo. To je veoma zanimljiv i snažan dramski čvor koji tera junaka da porazmisli o svom životu i odlukama koje je doneo. Prema tome, taj trenutak je vrlo planski stavljen u scenario.

Koliko vam je neki detalj iz Veljkovog života možda pomogao u ličnim preispitivanjima?

– Zanimljivo je imati njegovu perspektivu i dizajnirati mu život. Imamo dosta sličnosti, mojih je godina i istog zanimanja…

Vašu ćerku Vidu igra devojčica Lena Lazović. Zanimljivo je kako od premijere filma „Realna priča“ već više od tri godine raste uz vas.

– To je prelepa okolnost koja nam se desila. Vida je porasla u međuvremenu, što se vidi i oseća na ekranu. Veliko mi je zadovoljstvo što smo imali priliku da učestvujemo u njenom odrastanju, čini mi se na plemenit način.

Da li ste je inficirali glumom?

– Pretpostavljam da jesmo. Ona je veoma talentovano dete i kad poraste, može da bude šta god poželi. Sigurno joj je ovo zanimljivo iskustvo. Ali još je mala, nema ni deset godina.

Ima li taj izbor da vaš junak ima žensko dete veze s tim što ste i vi otac dve devojčice?

– Ideja da bračni par Radisavljević ima ćerku došla je još pre skoro osam godina, kada je nastajao scenario za „Realnu priču“, ali uprkos tome, nema veze (smeh).

Razmišljate li o trećoj sezoni?

– Da, pregovori su u toku, ali čekajte da pogledamo zajedno drugu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare