NOVI ŽESTOKI UDAR NA UKRAJINU: Krstareće rakete lete iz tri pravca! Napadnuto više gradova i oblasti! Cela država pod udarom

Rusko ratno vazduhoplovstvo zajedno sa Crnomorksom flotom izvelo je rano jutros oko 8.30 sati po moskovskom vremenu koordinisani raketni napad na Ukrajinu.

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se najpre u istočnim delovima Ukrajine pod kontrolom vlasti u Kijevu, a onda i u severnim i centralnim delovima uključujući Kijevsku oblast i samu prestonicu, piše Kurir.

Kako je javljeno bilo prvo napad izvode ruski strateški bombarderi TU-95MS koji iz zone Kaspijskog jezera lansiraju krstareće rakete na ciljeve u Ukrajini. Gubernator Nikolajevske oblasti Vitalij Kim rekao je da je lansirano 60 krstarećeih raketa H-101.

Međutim sa severnog pravca bombarderi dugog doleta TU-22M3 iz vazdušnog prostora Belorusije lanisrali su krastareće rakete H-22. Ovu informaciju potvrdio je guverner Žitomirske oblasti Sukohmlin.

U napadu učestvuje i Crnomorska flota koja sa brodova i podmornica lansira krstareće rakete na ciljeve u Ukrajini.

Eksplozije se čuju u Harkovskoj oblasti, Kijevskoj, Nikolajevskoj, Dnjepropetrovskoj, Zaporoškoj, Kirovgradskom regioni, Kriviom Rogu. Ukrajinska PVO borbeno je delovala širom Ukrajine.

Meta kao i prethondih nebrojeno puta je kritična infrastruktura na teritoriji čitave države.

Najjača eksplozija za sad je registrovana u Krivogradskom regionu i Harkovou.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare