U Beogradu NOVE CENE taksija

Gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić, doneo je odluku o novim cenama taksi usluga u glavnom gradu.

U rešenju objavljenom u gradskom službenom listu, koje je doneto 8. decembra, a primenjuje se od 13. decembra, navodi se da će start po sve tri taksi tarife koštati 270 dinara, a čekanje po času 1.200 dinara, piše Telegraf.

Sastanak je iniciran na dopis Udruženja SITAB, i kako smo pisali sredinom novembra, na osnovu dopisa u koji smo imali uvid, taksisti ističu da su nezadovoljni „sve većim brojem vozila i lica koja su u suprotnosti sa zakonom i bez ovlašćenja nadležnog organa lokalne samouprave vrše prevoz…“.

Takođe, traže da budu upoznati sa aktivnostima inspekcije povodom toga.

Vožnja po kilometru u prvoj tarifi je 96, u drugoj 125, a u trećoj 192 dinara.

Precizira se da je tarifa dva u od 22 sata do šest ujutru, i u dane državnih praznika i nedeljom. Ističe se da su taksi prevoznici obavezni su da u taksimetru izbaždare cene utvrđene ovim rešenjem.

Cena taksi prevoza putnika od i ka Aerodromu Nikola Tesla je u rasponu od 2.300 dinara za Novi Beograd, Zemun i Surčin, do 9.900 dinara za pojedine udaljena krajeve gradskih opština Sopot, Mladenovac, Lazarevac, Obrenovac i Barajevo. U rešenju se navodi da je u cenu taksi prevoza uračunat i prevoz prtljaga “ u granicama veličine i nosivosti prostora za prtljag“.

O realizaciji rešenja stara se gradski Sekretarijat za javni prevoz. Prethodno rešenje o cenama taksi prevoza bilo je u februaru ove godine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare