SUĐENJE ZA UBISTVO STEFANA FILIĆA ZATVORENO ZA JAVNOST: Pretukli mladića ispred diskoteke pre 2 godine, uvažen zahtev optuženih

U Višem sudu u Smederevu počelo je ponovljeno suđenje mladićima Nikoli B. i Mitru P. za ubistvo Stefana Filića iz Velike Plane, koga su prema optužnici, 2. februara 2020. pretukli ispred diskoteke i naneli mu teške telesne povrede od kojih je preminuo, a sada je predmet zatvoren za javnost.

Apelacioni sud u Beogradu, podsetimo, ukinuo je presudu kojom su Nikola B. i Mitar P. bili osuđeni na 18 i 15 godina zatvora zbog ubistva Stefana Filića Viši sud u Smederevu, podsetimo, proglasio ih je krivim zbog toga što su 2. februara 2020. pijani i bez ikakvog povoda napali maloletnika koji je sa Stefanom bio u društvu, a kada je pokojni mladić pokušao da ga zaštiti, brutalno su ga pretukli.

– Na ponovljenom suđenju koje je održano 6. decembra u Višem sudu u Smederevu advokati odbrane tražili su da predmet bude zatvoren za javnost, navodeći argument da je Stefanova porodica previše „pričala o ovom slučaju“ i „u medijima iznosila sve šta se dešava u sudnici“. Sudija je odlučio da prihvati predlog optuženih i od sada se ovaj predmet vrši iza zavorenih vrata – kaže prijatelj porodice Filić koja je zbog ove odluke i tužna i srećna.

– Porodica se svakako jedva nosi s tužnim gubitkom Stefana, a ponovljeno suđenje otvorilo im je novu ranu, ali se nadaju da će i na ponovljenom suđenju presuda biti ista.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare