OSNOVCI NA ZVEZDARI NA ONLAJN NASTAVI NEDELJU DANA JER ŠKOLA NEMA GREJANJE: Nadležni poručuju: Evo kako će rešiti problem! 

Učenici OŠ „Vladislav Petković Dis“ u Velikom Mokrom Lugu od prošlog utorka pohađaju onlajn nastavu jer škola nema grejanje.

– Direktorka škole se pismenim putem obraćala nadležnim institucaijama, ali odgovora nema. Došli smo do toga da deca do kraja januara neće biti u školskim klupama jer se ne zna koliko će trajati tender i procedura za nabavku dela za kotao koji je kupljen pre samo godinu dana. Nadležna komisija je uradila zapisnik u kome je utvrđen kvar i da je potrebno izvršiti zamenu del akotla – kaže jedna majka sedmaka za Kurir i dodaje:

– Ovo se dešava u jeku kontrolnih zadataka i usmenih odgovaranja jer se bliži kraj polugođa,a zaključuju se ocene, a deca ne mogu da poprave iste. Vukovci su sada trojkaši. Roditelji su juče najavili da će ispisati decu iz škole jer je u jako lošem stanju, a niko ništa ne preduzima.

I direktorka škole Tatjana Galić rekla je za Kurir da škola ima grejanje koje je jako slabo i koje ne može da zagreje prostorije.

– Deca su nedelju dana na onlajn nastavi. Iz nadležne opštine Zvezdara su najavili da će danas doći zbog kvara. Nadam se da će se u najskorije vreme popraviti. Mi kao škola činimo sve kako bi se nastava izvela na najbolji način za decu jer smo svesni toga da se bliži kraj polugođa – istakla je Galićeva.

Kurir je povodom ovog problema kontaktirao opštinu Zvezdara. Iz opštine su nam ogovorili sledeće:

– Problem sa grejanjem u OŠ „Vladislav Petković Dis“ u Velikom Mokrom Lugu postoji već godinama unazad. Trenutno grejanje u školi radi, ali zbog energetske neefikasnosti objekta (izgrađenog 1967. godine) kotao ne dostiže adekvatnu temperaturu u učionicama.

Zamena kotla i prelazak na grejanje na pelet izvršena je ove godine na osnovu Akcionog plana za smanjenjenje zagađenja vazduha na teritoriji Beograda i Zakona o zaštiti vazduha koji nalaže jedinici lokalne samouprave da u okviru svojih ovlašćenja zaštititi i poboljša kvalitet vazduha – navode iz opštine i dodaju:

– Kotao na pelet radi, uz mnogo manju emisiju štetnih gasova nego lož ulje koje je korišćeno do ove godine. Stručna lica su na terenu, kako bi poboljšali uslove dodatnim sistemom grejanja, tako da očekujemo uskoro povratak dece u školske klupe. GO Zvezdara zahvaljuje se nastavnicima i roditeljima na strpljenju, jer je svima u interesu da se situacija što pre prevaziđe.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare