OTKRIVEN UZROK NESREĆE U KOJOJ SU POGINULA 4 MLADIĆA IZ UŽICA: Kobnog jutra se vraćali sa žurke, strašna tragedija potresla region

Uzrok stravične nesreće koja se dogodila 11. septembra na zlatiborskom putu u blizini Užica gde su stradala četiri mladića, otkriven je posle tri meseca.

Podsetimo, mladići su se nalazili u BMW džipu, koji se u ranim jutarnjim satima 11. septembra prevrnuo na putu, a poginuli su Vladimir Milošević (27), Uroš Drčelić (22), Stefan Džavović (21) i Nikola Daničić (19). Svi su iz Užica, a kobnog jutra su se vraćali sa noćne žurke u pravcu Zlatibora.

Nakon višestrukog prevrtanja trojica mladića su na licu mesta izgubila život, dok je četvrti podlegao povredama u bolnici u Užicu.

Veštačenje uzroka nesreće pokazalo je da je najmanja moguća brzina kojom se džip tada kretao bila 142 kilometra na sat.

Takođe, veštačenjem je procenjeno da je tragedija mogla da se izbegne da se džip na tom delu magistrale kretao 110 kilometara na sat.

Užice, mural
FOTO: RINA

Nekoliko dana posle tragedije kod kamenoloma Surduk, na mestu gde su stradali mladići, osvanuo je mural sa njihovim portretima koji čuva sećanje na njih nadomak rodnog grada.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare