Severni deo Kosova i Metohije i dalje blokiran, na barikadama mirno

Noć na severu KiM, koji je i dalje blokiran, što od strane građana, što od strane policije, protekla je mirno.

Prelazi Jarinje i Brnjak i dalje su zatvoreni i za pešake kao i za vozila. Saobraćaj je zatvoren na glavnim putnim pravcima, a može se kretati jedino sporednim putevima, preneo je RTS.

Na barikadama noć je prošla mirno, a pre ponoći s vremena na vreme čule su se pucnjava i detonacije, ali nema informacija o povređenima ili ranjenima, navodi RTS.

Srbi na severu KiM su juče tokom popodneva i večeri izašli na nekoliko punktova i formirali barikade zbog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića na Jarinju.

Premijer u Prištini Aljbin Kurti je najavio da barikade treba odmah skloniti, tako da je noć protekla u iščekivanju akcije kosovske policije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je ukazao međunarodnim partnerima na bezobzirnost Prištine, povodom hapšenja Dejana Pantića. Rekao je i da je usaglašen tekst zahteva koji će biti poslat komandantu Kfora za povratak određenog broja pripadnika srpske vojske i policije na teritoriju KiM u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244.

Pre ponoći s vremena na vreme čule su se pucnjava i detonacije, ali nema informacija o povređenima ili ranjenima.

Pripadnici specijalne kosovske policije su prema rečima Davora Markovića na putu Lučka Reka – Gazivode kod mesta ribnjak zaustavili njega i njegovog sina i zadržali ih više od sat vremena.

On kaže da su njegovom sinu nanete povrede glave i da mu je ukazana prva pomoć u ambulanti u Zubinom potoku.

Oko 19 sati odjeknule su dve detonacije, ali njihovo poreklo nije poznato.

Kosovska predsednica Vjosa Osmani rekla je da je postignut dogovor da se izbori odlože za april 2023. godine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare