DEKSTER OSUĐEN NA 11 GODINA ZATVORA U BEČU: U Srbiji robijao zbog ubistva, povezan i sa Belivukom

Dario Đorđević (34) iz Srbije, poznat kao Dekster, osuđen je na 11 godina zatvora nakon što ga je Regionalni sud u Beču proglasio krivim zbog teške oružane pljačke.

Kako pišu austrijski mediji, reč je o jednom od vodećih članova srpsko-crnogorske mafijaške grupe, koja diluje drogu po teritoriji cele Austrije. Ova presuda nije konačna.

Njemu je suđeno za tešku oružanu pljačku 13 kilograma droge i više od 100.000 evra od suparničke narko-grupe. Mediji su još ranije preneli da ovaj postupak, koji je u petak okončan, nije obuhvatao najteže zločine, iza kojih on, navodno, stoji.

„Nema sumnje da je optuženi bio na mestu zločina“, rekao je predsedavajući sudija prilikom izricanja presude. On je dodao da nije čest slučaj da se pljačka izvede na ovako brutalan način.

Advokat odbrane Verner Tomanek je odmah uložio žalbu na presudu. Optuženi se prvog dana suđenja izjasnio da nije kriv.

„Nisam bio deo toga iz optužnice“, rekao je navodni mafijaški bos, čija je grupa, prema podacima Federalne kriminalističke policije, poznata širom Evrope, a možda i širom sveta i, pored trgovine drogom, ozloglašena je i po brutalnosti, krivičnim delima protiv života i tela.

Kako stoji u optužnici, narko-grupa, čijem se čelu nalazio optuženi, pretvarala se da želi da kupi kokain od suparničke grupe, koja je takođe delovala u Beču. Tu je došlo do sukoba i brutalne otimačine. Inače, grupa kojoj pripada osuđeni navodno broji više od 200 članova, samo u Beču. On je, kako prenose mediji, na čelu te grupe od februara, 2020. godine.

Dekster je u Srbiji već odslužio kaznu od 11 godina zatvora zbog ubistva.

Podsetimo, Dario Đorđević, uhapšen je u junu prošle godine u Beču. Pre toga, njegovo ime pominjano je i tokom hapšenja grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića jer je njegovo ime navodno bilo na spisku nestalih osoba kojima se izgubio svaki trag, pa se nije isključivala mogućnost ni da je ubijen.

Međutim, u junu prošle godine, kada mu je policija stavila lisice na ruke, otkriveno je da je živ i da je i sam organizovao ogranak kavačkog klana koji re švercovao drogu u Beču.

Inače, Đorđević važi za bliskog saradnika kavačkog klana, navodno je održavao kontakt sa Belivukom ali i Nikolom Vušovićem, zvanim Džoni sa Vračara, koji je u bekstvu.

– On je u Srbiji već odležao zatvorsku kaznu za ubistvo. Proveo je 11 godina u zatvoru zbog ubistva koje se 2008. dogodilo u Kaluđerici, kada su ubijeni Vladimir Dosković i Dalibor Milenković, dok su dve osobe teško povređene – podseća sagovornik Kurira i dodaje da je i u Srbiji Đorđević pod istragom.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare